Hildo's Nascar
Zuinig rijden? Pak de virtuele V-8!

 HOME     GTA Vice City    GTA San Andreas    Nascar 2002    Racedriver Grid 2007  

 Second Life    Kleine online spelletjes

Nascar 2002

Hildo's all time favoriet! Het spel is Nascar Racing 2002, welke Hildo in 2006 heeft aangeschaft voor 7.50 Euro. Prikkie! Het mooiste racespel tot nu toe dat Hildo gespeeld heeft omdat de auto's in Nascar het meest reageren als een echte en bovendien ziet het spel er grafisch gelikt uit, zelfs al in 2002. Hildo's computer, een AMD Athlon 2000+ met simpele videokaart heeft er geen enkel probleem mee. Hiervˇˇr heeft Hildo al jaren gereden met de voorloper: Nascar 2000. Je wordt er niet snel flauw van.

Wat is Nascar?

Nascar is een typische Amerikaanse sport waarbij met auto's van zo'n 700pk rondjes worden gereden op een ovale geasfalteerde baan, en dat met veel auto's tegelijk, tot zo'n 43 stuks. Tamelijk saai vindt men in Europa. Het lijkt wel wat op file rijden met 300 kmh. Krijgt u een tikje van een andere auto, u vliegt van de baan voordat u er erg in heeft. Geen andere auto's raken dus.

Gelukkig zijn er behalve de wat saaie, min of meer ovale, typische Nascar banen ook twee racebanen, Sears Point en Watkins Glen, waar u zowel linker als rechter bochten tegenkomt. Die genieten dan ook Hildo's voorkeur.

Hoe rijdt Hildo Nascar?

Een beetje vreemd misschien... U kunt een kampioenschap rijden. Boeit Hildo niet. Auto afstellen, laat maar. U kunt kiezen uit misschien wel 30 banen, Hildo rijdt altijd op de twee zelfde. Nooit een volledig race maar een rondje of 17. Dat is zo'n 20 minuten racen en dat vindt Hildo genoeg, het moet ontspanning blijven. Hildo rijdt nooit de kwalificatie maar begint achteraan. Dan is het een kwestie van de race uitrijden en daarbij zo hoog mogelijk eindigen. U kunt de snelheid van de tegenstanders instellen van 70% tot 120%. Steeds weer hetzelfde rondje en u wordt vanzelf expert, dat betekent dat u uw medecoureurs steeds een procentje sneller instelt tot u ze nog net bij kunt houden en zelfs af en toe voorbij kunt rijden. Dat is het leukst en biedt de meeste uitdaging. En dan maar hopen dat u het tot de finish redt. Een topspel hoor!

 

Sears Point. U ziet de plattegrond van de baan hierboven, Das toch heel wat anders dan een ovaaltje racen nietwaar? Hildo's ronderecord? U ziet hem hier staan op 1:16.266 seconden.

 

Scherm 3

Hier kunt u de opties van de auto instellen/afstellen. Doet Hildo niet want hij rijdt zo ook wel. Qualifying slaat Hildo over want hij begint direct, achteraan, met de race.

 

5) De start (klik foto groter)

De eerste bocht en de pacecar rijdt nog voorop. Met 42 auto's op de baan is het knap druk. De tegenstanders staan op 100% en dat is hier op Sears Point tamelijk snel. Hildo staat helemaal achteraan in een gele auto.

 

7) Met een goed gemikte dreun schuiven er zelfs 3 wagens van de baan. Het lijkt wel biljarten. Hildo's gele auto is de wagen in het midden van het scherm. Ziet u de oranje auto van Koningin Beatrix? U begrijpt het al: u kunt uw auto, en die van uw tegenstanders aanpassen naar eigen wensen. Racen tegen wijlen Andre Hazes, Jopie Jodel, Karel Klaplong, Sinterklaas, Horace Horrelvoet of Bloedneus Benny met z'n Klapband racing Team? Bij Nascar kan het allemaal!

 

9) Twaalfde ronde, 19e positie en Hildo gaat goed! Zo strak mogelijk rijden en bochten afsnijdend dat gaat het snelst. Kom niet buiten het asfalt want op het gras heeft u geen grip.

 

11) Helikopter view. Hier ziet u dat Hildo deze bocht verkeerd inschat en het gaat goed verkeerd. Evengoed behoudt Hildo z'n 18e positie. Goed resultaat voor Hildo, want hij heeft toch maar even ruim 20 auto's ingehaald tijdens deze race.

Gefeliciteerd hoor! Dank u, dank u.

 

13) Eindelijk! Hildo heeft de eerste plaats behaald... na bijna een jaar rijden.

Wel met het nodige duw en schuif werk maar, het gaat om het winnen. Als daarbij wat regeltjes verbogen moeten worden, daar heeft Hildo geen probleem mee hoor!

Scherm 1.

Eenvoudigheid troef, en daar houdt Hildo van. Dit is het beginscherm. De tekst die u ziet, zijn knoppen die u aan kunt klikken. Het spreekt voor zich.

Hildo klikt, zoals altijd, 'Single Race' aan.

 

Scherm 2

Hier kiest u de baan, het aantal tegenstanders, de sterkte van uw medecoureurs en u stelt het percentage van de race in. In dit geval 15% of 17 rondjes en dat betekent 20 minuten race plezier. 100 procent zijn maar liefst 112 rondjes en dus meer dan 2 uur racen. Da's vermoeiend hoor want, vergis u niet, u kunt nauwelijks met uw ogen knipperen of er gaat al iets fout. Concentratie is geboden. Meer dan 17 ronden en u krijgt ook nog met pitstops te maken want uw banden moeten vernieuwd, uw benzine bijgevuld en uw auto wordt gelijk uitgedeukt.

 

4) De start (klik foto groter)

Hildo rijdt altijd met deze 'cockpit view'. Niet het beste overzicht maar wel de meest realistische. De knoppen onderin beeld ziet u alleen tijdens het terugspelen van de race die u gereden heeft. Een goed verlopen race kunt u zelfs opslaan om uw zoon van 13 te bewijzen dat u echt sneller bent dan hij! Bovendien is het gewoon erg leuk, en leerzaam, om uzelf te zien racen. U kunt kiezen uit verschillende camerastandpunten waaronder deze maar ook camera 1, camera 2, vooruitkijkend met zicht op de auto, vanaf het dak/motorklep, achteruitkijkend met zicht op de auto, achteruitkijkend vanaf de kofferbak, publieksview, helikopter view, links of rechts vanuit de auto. U begrijpt het al; camerastandpunten te over.

 

6) Een drukte van jewelste in het begin van de race want alle wagens zitten nog dicht bij elkaar. Druk er rustig een paar van de weg af maar zorg ervoor dat u daarbij zelf niet van de baan vliegt!

 

8) Hildo ligt al op de 23e plaats, u ziet het rechts bovenaan. Weer schuift Hildo een tegenstander van de baan die in de weg zit.

 

10) Dertiende ronde, 18e plek. Iets te hard de bocht in en met wielspin er weer uit. Het rubber wil wel roken hoor, maar de rondetijden worden er niet beter van.

 

12) Een pitstop (klik foto groter). Doet Hildo normaal niet maar om u de pit crew te laten zien, rijdt hij even de pitstraat in. Zie ze met de banden sjouwen. Ziet er aardig uit, niet helemaal fotorealistisch want de mannen hebben wat vierkante koppies. Geeft niks. Gaat om het idee nietwaar?

 HOME     GTA Vice City    GTA San Andreas    Nascar 2002    Racedriver Grid 2007  

 Second Life    Kleine online spelletjes