Hildo's Second Life!
U heeft een first life, maar een second life kan ook!

 HOME     GTA Vice City    GTA San Andreas    Nascar 2002    Racedriver Grid 2007  

 Second Life    Kleine online spelletjes

Waarom Second Life?

Waarom niet, want Second Life is een on-line gratis te downloaden en te spelen spel. U kunt het dus proberen zonder dat het een cent kost, en dat maakt in ieder geval de financiële instapdrempel super laag. Hildo is wel in voor iets nieuws en doet een poging de redenen te doorgronden waarom mensen dit spel spelen. Hij duikt in Second Life!

Wat is Second Life eigenlijk voor spel?

Uw first life is uw echte, huidige leven in de echte wereld. Second Life is uw leven in de virtuele wereld. U logt in en u kunt die wereld verkennen als een poppetje, zo'n figuurtje wordt 'avatar' genoemd. Op het moment dat u voor de eerste keer het spel instapt, kunt u kiezen uit een manlijk of vrouwelijke avatar. Voor travestieten hartstikke handig, maar Hildo kiest gewoon het kereltje.

Uw naam

Een voornaam kunt u zelf bepalen, de achternaam kunt u alleen selecteren uit een serie voorgeprogrammeerde namen..

Uw fysieke voorkomen

Hildo is in het echt 1.91 meter, weegt rond de 80 kilo en is de middelbare leeftijd inmiddels al gepasseerd, maar in Second Life kunt u er van bakken wat u wilt. Huidskleur, haar, gezicht, lippen, neus en uw lichaam kunt u aanpassen in de lengte, breedte, dikte, etc. Alle mensen die u ziet lopen zijn knap, lang en slank. Hildo ziet er uit als een Russische zeeman en is zo dik en kort als het maar kan. Wel kaal, want met het haardesign ging er iets mis en hij loopt op één gympie. Geen instant succesnummer en de eerste modegevoelige dame die Hildo tegen kwam, gaf hem gratis een paar schoenen.

 

De Second Life landkaart

Eigenlijk is Second Life goed te vergelijken met het leven in de echte wereld. In dat licht bezien is Second Life eigenlijk geen echte game. Deze virtuele wereld bestaat uit een schier eindeloze hoeveelheid eilandjes. Transport van het ene naar het andere eiland geschiedt door teleportatie. Uw bestemming kunt u kiezen door middel van een zoekfunctie of door in het wilde weg te klikken op een landkaart. Als u verder inzoomt, kunt u groene puntjes zien staan: dat zijn mensen die het spel spelen. Helaas soms ook avatars die maar wat staan te staan omdat de eigenaar afwezig is en dus niet aanspreekbaar is. U klikt op de kaart en, whoeshh, u teleporteert uzelf naar de gewenste locatie. Leuke bestemming gevonden waar u wel eens weer heen wilt? Uw voorkeuren zijn uiteraard op te slaan.

 

Wat is er te doen op Second life?

Een tamelijk breed spectrum. U kunt er rondwandelen, besturing geschiedt door de pijltjestoetsen van uw toetsenbord, en voor de wat snellere verplaatsing bestaat meestal de mogelijkheid om te vliegen. Op zo'n eiland kunnen huizen, gebouwen, winkels, fantasiecreaties, boten, strand, etc. aanwezig zijn, u kunt het zo gek niet bedenken. Zoals de afbeelding hierboven. Mooi toch?

Kunst & cultuur vindt u er in overvloed, maar de drukst bezochte plaatsen zijn toch gericht op dansen, erotisch getinte toestanden. Uiteraard zijn kleding en uiterlijk zeer belangrijk, u weet het hè? U krijgt geen kans voor een tweede eerste indruk... U kunt zelfs uw lichaam upgraden met allerlei attributen voor zowel mannen als vrouwen om er beter uit te zien, en zelfs seks te hebben, u ziet het plaatje al wel. Hildo treedt niet in details want dit is een 100% kindvriendelijke site en dat blijft zo hoor! 'Beep' hebben is Hildo overigens niet gelukt want hij kon de juiste knopjes niet vinden, of misschien had hij de juiste lichaamsdelen niet. Dansen lukt wel, tot op de tafels toe! Tja, die Hildo is een feestnummer hoor, in Second Life in ieder geval. De menubesturing is zeer uitgebreid en komt op Hildo nogal overweldigend over. Tjonge wat een hoop knopjes, hij heeft geen idee wat je er allemaal precies mee kunt.

Chatten

Communicatie is van het grootste belang, zowel in uw echte leven als in uw Second Life. Ronddolen zonder eens met iemand van gedachten te wisselen is niet leuk. U kunt gewoon chatten, iedereen binnen een bepaalde afstand leest dan mee, en Instant Message chatten (dan ziet alleen degene tegen wie u praat wat u zegt). U kunt zelfs live audio chatten op veel plaatsen. Een optie die overigens niet veel gebruikt wordt volgens Hildo, want dat maakt het chatten toch wat persoonlijker en daar willen de meeste mensen waarschijnlijk niet aan, vermoedt hij.

Echte mensen en echte geld

Er zijn verschrikkelijk veel plaatsen om heen te gaan en veel is mooi gemaakt. Het bijzondere is dat de wereld in Second Life opgebouwd is door de bezoekers, dus echte mensen die zo'n plek in 2nd Life dan ook echt bezitten. De makers van het spel zijn daar dus niet voor verantwoordelijk, die leveren alleen tegen betaling een stukje land in de virtuele wereld. Dat is bijzonder en maakt het een echte virtuele wereld. U kunt dus huizen en dingen bouwen en verkopen. Verkopen is belangrijk, net als in de echte wereld, want zo wordt er geld verdiend. Banen zijn er ook, daarmee kunt u geld verdienen. U kunt zelfs met uw echte Euro's Linden Dollars kopen om die vervolgens uit te kunnen geven in Second Life... Het moet niet gekker worden.

 

Emancipatie en Dolle Mina's?

Dat valt wel mee in Second Life! Hierboven ziet u twee kledingwinkels voor vrouwen, u vindt ze overal, en de eigenaars van deze shops weten hoe de vrouwen er in Second Life uit willen zien. Slank, sexy en meestal schaars gekleed. Veel kleren aan hebben hoeft u niet want uw avatar krijgt het nooit koud! Kosten van het bovenstaande? Rond de 500 á 600 Linden Dollars. Kleding en hoe men er uit ziet, is belangrijk. Dientengevolge zijn overal winkels te vinden waar je een mooie huid met gedetailleerde buste, uitdagende kleding en zelfs make-up kunt kopen. Uw standaard poppetje ziet er echt niet zo uit als de dames op deze plaatjes. U begrijpt dat Dikkerdje Bijtie Edelmann behoorlijk uit de toon valt. Hildo ziet dat als humor, maar hij heeft nog nauwelijks iemand gezien in Second Life die net als hij niet helemaal voldoet aan het ideaalbeeld. Het lijkt de sociale acceptatie behoorlijk in de weg te staan.

 

Geld verdienen

Als u wat wilt kopen dient u eerst geld te verdienen, want u komt platzak aan. De Linden Dollars zijn de betaaleenheid in Second Life, en overal in SL liggen kleedjes. Zoals die hier boven afgebeeld, maar ook als handdoek op het strand. Dit kleedje betaalt 2 Linden Dollars per 20 minuten. Praten met de dames op het kleedje lukte Hildo niet, waarschijnlijk omdat die iets zinnigers aan het doen waren dan achter de computer zitten staren naar je eigen avatar op het kleedje. Door op het kleedje te gaan liggen/zitten verdient u geld, maar het is niet direct een spannende bezigheid. Beter is om aan het werk te gaan. Hildo had al een baantje aangenomen bij een club als mannelijke paaldanser, lach er maar om, maar als de nood hoog is..., maar hij kreeg zichzelf niet ingelogd. Jammer! Met geld kunt u skins kopen en kleding, alles om er beter uit te zien. Wat dat betreft, valt er aan Hildo nog wel wat te verspijkeren want de echte SL-speler ziet natuurlijk direct dat Hildo kleding aan heeft uit het standaardmenu. Geen spatje klasse dus, gelukkig maar dat dat in Hildo's First Life anders is!

 

Het sociaal gewenste uiterlijk

Dat Hildo (Bijtie Edelmann) geen succes bij de vrouwen heeft, is al rap duidelijk. Op de dansvloer vraagt Hildo netjes of de dame in kwestie wil dansen, maar hij wordt volledig genegeerd en even later staat de dame alleen te swingen. Flauw hoor. De volgende dame die hij vraagt, teleporteert zichzelf snel weg. Nogal kort en dik zijn lijkt wel degelijk van invloed, zelfs virtueel dik zijn...

Gelukkig is dat snel aan te passen, 10 seconden later is Hildo lang en slank. Voila, succes. Hoe kan het hè?

Danceparty

Dansen is een tamelijk belangrijk sociaal onderdeel van het leven in Second Life voor bepaalde groepen. Hildo kreeg, als dikkertje, op een rustige plek toch nog vier mensen tegelijk op de dansvloer door het goeie voorbeeld te geven en de omstanders onder olijke teksten er toe aan te sporen om mee te doen. ('My doctor said I need to loose some weight, so let's shake. Yeahh!!) (Whoooaaa, must have lost 10 pounds already!), (Come on Lara, get on the floor and move that body!!) (doohhdaa, doodaaah, can't sing, but I can dance! Ooooh yeahh!), (Come on Ken, yeah yu on the edge of the floor, join in man. This is FUN!!) (your're lookin' good Lara, you can really move!!) Etc, etc, etc.

Grappig om te doen, meent Hildo, waarbij het hem opviel dat de terugkomende chatteksten in tempo een beetje achterbleven bij het tempo waarin Hildo z'n prietpraat zat in te kloppen, net alsof de mensen niet goed wisten hoe op die rare schreeuwende swingende dikkerd te reageren.

 

Lege eilanden

Wat Hildo opvalt, is dat het lastig is om een plek te vinden die goed bezocht wordt in Second Life, hierboven ziet u een lege nachtclub. Er zijn genoeg plaatsen om heen te gaan, maar er zijn vaak geen mensen. Dat is niet leuk. Meestal zijn het toch weer de erotisch getinte plekken die nog wat mensen aantrekken en het mag gezegd, een nachtclub is helemaal niet zo erg hoor. Zomaar een plek op de kaart aanklikken resulteert over het algemeen in volledig of vrijwel verlaten omgevingen. Hoogstens dat de Avatar van de eigenaar van de plaats, die zelf niet achter z'n computer zit, rondhangt. Nogal saai dus. Misschien dat Second Life eerder populairder was; Het lijkt haast een beetje of het ligt dood te bloeden. Of Hildo weet niet waar hij zoeken moet... Gemiddeld lijken er iets van 50.000 mensen ingelogd te zijn, wat 's nachts stijgt naar een ruime 70.000 wanneer Amerika online gaat. Dat lijkt heel wat, maar is het niet wanneer u de hoeveelheid eilanden ziet die er in SL aanwezig zijn.

 

Fantasie eilanden

Wel eens een schaatsende ijsbeer of pinguïn gezien? Hildo wel hoor! Overal is er van alles te ontdekken.

 

Gok eiland

Op een gokeiland, ja daar waar de gokkasten en masse staan, zag Hildo een geparkeerde Harley. Zitten en een rondje mee rijden ging niet door.. 'You are not the owner' kreeg Hildo in beeld. Hij kon nog wel even 'rondrijden' zonder Harley. Ook bijzonder.

 

Gericht zoeken, u moet het even weten...

The Bright Room Gallery is waar Hildo een aardige vrouw, de eigenaresse, tegen kwam. Een kunstzinnige plek. Een video gezien, zie de foto hierboven, en veel uitleg gehad over het hoe, wat en waar in Second Life. Da's aardig. 'Gebruik de knop 'search' onderaan het scherm en dan kun je veel gerichter zoeken' was een wel heel handige suggestie. Die knop had Hildo nog nooit gezien. Nou, da's goed om te weten, dus daar zal gebruik van gemaakt worden als wegwijzer naar de meer interessante zaken.

 

Western stadje

Western paard & wapens

Yiiihaaaa!!!

Kijk eens aan, een Western Town rond 1860. Behalve cursussen volgen, kunst bewonderen en musea bezoeken kunt u ook gaan role playen. Role playing, de naam zegt het al, betekent dat u op een virtueel eiland iemand kunt zijn die u in een werkelijkheid niet bent, een rol kunt spelen. U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een role play eiland die u aanspreekt. Piraat, vlieger in de Eerste Wereldoorlog, meester en slaaf, fantasy, onderwereld, etc. In dit geval speelt Hildo een cowboy rond 1860, want dat sluit aardig aan op zijn zwartkruit hobby. U kunt wapens kopen, van een simple shotgun tot Colt Navy en Dragoon revolvers. Die heeft Hildo in het echt ook! Er zit waarschijnlijk kwaliteitsverschil in de wapens want hier is een Dragoon 400 Lindens, maar hij heeft ook al een revolver gezien voor 1200(!). Een paard kost hier 500 Lindens, maar Hildo heeft geen geld. Het beest waar hij nu op zit, is een exemplaar om een proefrit te maken, rijdt wel goed hoor. En de kleren die hij aan heeft zijn gratis, de hoed zag hij liggen op een tafeltje in Disneyland en een zonnebrilletje was gratis bij een nachtclub. Zo scharrelt u voor noppes wat zaken bij elkaar. Hildo kan natuurlijk met echte Euro's Linden Dollars op E-Bay kopen om vervolgens kleding, paarden en schietijzers aan te schaffen... maar loopt het virtuele wereldje dan niet uit de klauwen? Tjonge zeg, dit zijn dilemma's... Voor 10 euro krijgt u 2800 Linden Dollars. Dat weet Hildo omdat hij, ja, ja...

Intussen is Hildo ook al wat afgeslankt, ziet u? Komt zeker van al dat lopen door al die virtuele landschappen!

 

Veiling

Net toen Hildo aan kwam, bleek er een veiling gaande. Hier kunt u 24 uur sheriff worden, dokter, boef, etc, etc. Uiteraard tegen betaling. Het viel Hildo op dat mensen bereid waren om er flink voor te betalen. Het lijkt er op dat role playen een aardig serieuze aangelegenheid kan zijn.

 

Kerkhof

Dat u sneuvelt in het Wilde Westen, dat is een mogelijkheid die bestaat. Gelukkig niet echt voor lang want als u op tijd bij een dokter bent, kunt u weer opgelapt worden. Is het kaarsje echt uit, dan duurt het twee uur voordat u weer opnieuw mee mag spelen.

 

Schietbaan

Alvorens u met uw revolver omgegespt het stadje binnen wandelt, is er natuurlijk het een en ander te leren. Knallen leert u het best op de schietbaan, net als in het echt.

 

Cowboy schietlessen

Voor 10 Lindens heeft Hildo een basic revolver aangeschaft, maar u moet natuurlijk wel weten hoe er mee om te gaan. Ze functioneren toch net even anders dan een échte... Een vriendelijke medecowboy bleek best bereid om Hildo de beginselen van het virtuele schieten bij te brengen.

Duelleren? Er zijn regels!

Het kan voorkomen dat u in een duel belandt. Er direct op los knallen is niet de bedoeling. Er was net een cowboy verwijderd omdat hij iemand zomaar neergeschoten had. 'Maar hij heeft m'n paard beledigd!', was niet voldoende. Omdat het een rollenspel betreft, is het aangaan van een duel aan regels gebonden. U moet natuurlijk eerst ruzie zoeken. Dat is makkelijk genoeg door iemand te beledigen. Vervolgens is het de bedoeling dat de andere persoon u ook beledigt. Hoe meer en langer u elkaar beledigt, hoe beter het is. Een paar maal over en weer is het minimum om uw revolver te mogen trekken.

 

Gesneuveld

In een oefenduel lukt het Hildo om zijn tegenstander tweemaal neer te schieten. Gelukkig allemaal virtueel, dus niets aan het handje. De cowboy bleek ook lid van de plaatselijke cavalerie. Die zijn onder andere uitgerust met zwaarden. 'Mag ik m'n zwaard even op je uitproberen?' is een vraag die ook u niet iedere dag gesteld krijgt. Hildo is de beroerdste niet, dus voor uit dan maar. Welgeteld drie houwen met het zwaard en het was einde verhaal voor Hildo. Da's zielig...

 

Dolfijnen voeren

Leuk? Hildo weet het niet. Misschien is het iets als meditatie. Geen herrie, geen mensen, alleen u met de dolfijnen.

 

Verhalen rond het kampvuur bij October Country

Dit is wel gezellig, lekker hangen en luisteren naar enge verhalen. Duurde helaas niet lang of het eiland bleek niet meer te bestaan. Wat strubbelingen tussen de eigenaar en de mensen die de man hielpen om het eiland online te houden, naar wat Hildo ervan begrepen heeft.

 

Een fiets!

Er is van alles overal gratis te scoren, als u maar even zoekt. Hildo heeft wat tattoos laten zetten, voor niks. En kijk eens aan, hier een fiets en het ding trapt superlicht! Uiteraard ook al gratis.

 

Romantisch eiland

U heeft eilanden in alle soorten en maten. Dit is een romantisch danseiland waar u kunt schuifelen op de zwoele klanken van gitaar spelende Spaanse muzikanten.

 

Een dinosauruseiland!

Hartstikke leuk natuurlijk, maar het viel uiteindelijk een beetje tegen. Niet zo heel veel te beleven. Dat had beter gekund want tussen de dinosauriërs rondlopen kan in beginsel natuurlijk tamelijk spectaculair zijn.

 

Aan de bar

De gezelligheid van een pubbezoek bij u in de huiskamer. U kunt kletsen tot uw vingers zeer doen van het typen. En nooit meer een Bob nodig. Het heeft zo z'n voordelen...

 

Piratenbaard

Hildo kon het niet laten. Voor 10 euro kreeg hij 2800 Linden Dollars. Dan op zoek naar een lange baard. Dàt valt niet mee want er wordt van alles verkocht, maar lange baarden liggen niet in de belangstelling. Onbegrijpelijk vindt Hildo, maar op een pirateneiland was het uiteindelijk raak. Voor 275 Lindens een baard aangeschaft! Het is net echt, alleen groeit Hildo's baard in First Life voor niks.

 

Vliegtuigen!

Hier het rollenspeleiland waar u een piloot bent in de Eerste Wereldoorlog. Hildo heeft wel wat met dubbeldekkers. Wèl eerst een vliegtuigje kopen natuurlijk. Tweeduizend Lindens dacht Hildo, dan kunt u instappen. U kunt uw geld hier wel kwijtraken hoor. Laat eerst maar even zitten, denkt Hildo.

 

Groningen

Zelfs Groningen is op Second Life te vinden. Als u een beetje bekend bent in de stad, dan herkent u het vast wel. Dit moet de Grote Markt voorstellen, met rechts het stadhuis en links de horecapanden waar onder andere de Drie Gezusters te vinden zijn, in Second Life heet dit café de Drie Avatars. Echt natuurgetrouw is het niet, maar daar gaat het ook niet om. Op de achtergrond, waar in het echt de Vismarkt zich bevindt, ziet u in Second Life de zee. Tja, alle plaatsen op Second Life zijn nu eenmaal eilandjes.

 

Wat voor mensen zitten op Second Life?

Waarschijnlijk de eigenaren die de omgevingen gebouwd hebben, want die moeten wel fanatiek zijn, maar ook mensen die er virtuele banen hebben en daarmee virtueel geld verdienen. Natuurlijk ook gewone bezoekers, zoals Hildo. Onder de laatste groep zitten veel mensen die nog maar zeer kort bezig zijn. U kunt een poppetje aanklikken en onder andere de datum zien waarop die persoon voor het eerst meegespeeld heeft. Hildo denkt dat de meerderheid van de aanwezige bezoekers maximaal een paar maand meedoet.

Hildo's oordeel over Second Life.

Helaas is Hildo uiteindelijk niet bijzonder enthousiast. De virtuele werelden in Second Life bouwen erg traag op. Als er veel mensen aanwezig zijn, komt ook dat de snelheid niet ten goede. Soms zit u zelfs even vast en moet u even geduld hebben. Verder verveelt het op den duur en de mensen die u ontmoet, ach.... Met name veel jongeren die een poging wagen en met de gesprekken komt het niet verder dan het normale chatniveau: Een paar woorden en zeer oppervlakkig. Dit is niet wat Hildo echt blijvend kan boeien. Op een gegeven moment heeft u het waarschijnlijk ook wel gezien. Een paar weken was voor Hildo in ieder geval voldoende om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Is dit spel een blijvertje? Voor Hildo niet. Het is grappig om het even gezien en geprobeerd te hebben 'Mooi dat het gratis was!', zegt ie nog...

 

 HOME     GTA Vice City    GTA San Andreas    Nascar 2002    Racedriver Grid 2007  

 Second Life    Kleine online spelletjes