Hildo's kajak!
Alle begin is moeilijk

 Back 

5 september 2009. De eerste keer in de Prijon

Het bezit van een super kajak zegt niet alles, merkt Hildo al snel. Super stabiel lijkt de Kodiak alvast niet. Nog voor het spatzeil vast zit, kiept Hildo al om.

'Tegenvallertje', aldus een druipende Hildo, die opmerkte dat zijn hoed onder water gewoon bleef zitten.

Zuigende kleding

Kent u het verhaal van de zwemmer die verdronk omdat hij teveel kleren aanhad? Hildo was voorzien van een dik ge´soleerd hemd, leren vest, leren broek en een paar cowboylaarzen. De kajak kantelde en Hildo zag zich al naar beneden gezogen worden door een teveel aan kleding om vervolgens jammerlijk te verdrinken. Uit die kajak, en wel zo snel mogelijk! Zwemmen, want je leven hangt er vanaf! Daarom begon Hildo als een wilde aan de schoolslag in een poging om de levensreddende steiger te bereiken. Dat lukte gelukkig. Pas toen merkte hij dat het water maar tot aan zijn heupen kwam. Tamelijk hilarisch, gezien de lachsalvo's van toeschouwers. Hildo is, vers voorzien van een nieuw trauma, kleddernat op de kant geklauterd.

 

De eerste meters in de Kodiak

Echt genieten kan Hildo niet, want het lukt hem niet om zich warm te varen. Toch vaart de boot goed, maar hij is wel enigszins instabiel. Hildo had op internet al gelezen dat het geen echte beginnerskajak is. Maar dat geeft niet, want Hildo is snel genoeg beginner af.

 

 

 

 

Tweede poging

Hij laat zit niet kennen en, na de boot zo goed mogelijk van water ontdaan te hebben, is het tijd voor een nieuwe poging.

 

Gewond

Te snel uit de kajak proberen te komen, lijkt niet aan te raden. De mooi afgewerkte kuip is aan de binnenkant toch niet zo mooi afgewerkt als Hildo vermoedde. Het leerproces is in volle gang. Maar voor vandaag is het mooi geweest. In de auto, met de kachel op hoog, eerst richting droge kleren.

 Back