Hildo's kajaktochten (nr. 7)
De Weerribben! (Overijssel)

 Back 

5 kilometer

Juli 2012. De Weerribben in de regen

De Weerribben worden gevormd door een voormalig turfsteekgebied in Overijssel, bij de grens met Friesland, nabij Giethoorn. Door het winnen van de turf, geen gemeenteraadslid die een dergelijke aanpak vandaag de dag zou durven voorstellen, is het veenlandschap danig aangetast. Maar uiteindelijk heeft de natuur toch weer kans gezien het weer over te nemen. De gaten in het landschap hebben zich gevuld met water en daarvan geniet zowel de kano- en kajakvarende mens als het dierenrijk, want een gebied met veel water dat verder met rust gelaten wordt is een bron van leven. De kaart hierboven kreeg Hildo in bruikleen van Camping 'De Turftente', waar hij een nacht verbleef. Bijzonder handig om door de wirwar van waterwegen te navigeren en uw route uit te stippelen. Ook handig dat ie in plastic is ingeseald.

Het probleem... regen

Hildo komt een niet aflatende stroom in regenwerend materiaal verpakte mensen in bootjes tegen. De Weerribben is de moeite waard, maar teveel water kan uw enthousiasme doen smelten. Het blijft daardoor bij een klein rondje, maar dit is zeker niet de laatste keer geweest dat Hildo op de Weerribben gevaren heeft. Een kleine impressie vindt u hieronder.

Reserveren

Campings en andere overnachtingsmogelijkheden, mocht u dat willen, kunnen spaarzaam beschikbaar zijn in het drukke toeristenseizoen en vooraf een plaats reserveren, zelfs voor een campingplaats, is aan te bevelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Back