Mijn Hildo (page 2)
Ik word al een echte grote kat hoor!

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7

Soms denk ik dat mijn Hildo niet helemaal goed is. Ukelele spelen gaat hem stukken slechter af dan hij zelf denkt, en 'Daar Bij Die Molen' kan ook gaan vervelen. Geloof dat ik maar even naar buiten ga.

 

Wat een flauwekul ding heeft mijn Hildo nu aangeschaft zeg. Maakt lawaai, stinkt, rookt en ziet er nog stom uit ook. Ik denk dat ik er een hekel aan krijg. Ja, hier moet ik niks van hebben. Wel een ingenieuze overbrenging van het vliegwiel naar het achterwiel trouwens.

 

Mijn Hildo kwam laatst met een heel leuk muisje thuis. Ik heb er al veel meer van, die ik met volle overgave door de kamer heen mep en overal achter sla. Dan ben ik ze kwijt. Deze muisjes houden zich altijd heel stil en doen net of ze dood zijn... maar ik zie het wel als ze zich bewegen hoor!

Deze muis is nog leuker want als ik 'm een hijs verkoop, dan piept ie!

Meppen!!! Ik krijg er geen genoeg van!

Weet je wat ook leuk is? De kabel van de televisie uit de verdeeldoos trekken, telkens weer. Ha, ha, en mijn Hildo de eerste keer maar aan z'n televisie peuteren. Pas de volgende dag kreeg hij het in de gaten dat de kabel eruit lag. Ik lag krom van het lachen! Daar kan geen Youp van het Hek tegenop!

 

Het hoogste punt in de kamer, bovenop de kast in mijn woonkamer. Prima plek, want heerlijk warm en een goed uitzicht. Ook lekker veel rommel waar ik me tussendoor kan wringen. Zit nog steeds te denken wat ik er het beste als eerste af zal gooien, maar heb nog geen beslissing kunnen nemen. Komt nog wel hoor. Denk dat mijn Hildo dan behoorlijk boos is. Verheug me er nu al op.

 

Ik weet niet wat er gebeurd is, maar ik ben er helemaal niet blij mee.

Voel me nu wel een beetje vreemd. Niet zo macho meer, snap d'r niks van. Ben ook een beetje duizelig en wankel wat heen en weer. Komt dat misschien van dat scherpe ding waarmee die gemene vrouw mij geprikt heeft?

 

Aaaarggghh! Een andere kat... in mijn huis!!

In mijn bloedeigen huis! Hier draait m'n maag van om, die verkoop ik een lel! Oei!! Die slaat terug! Ze blaast zelfs en bromt ook nog vervaarlijk. Dat is wel indrukwekkend. Getverderrie, dit zit me dwars zeg. Mijn huis, mijn Hildo, mijn tafel ook nog en dan die vieze ouwe smerige lellebel erop. Waarom nou toch?

Ik geef haar lekker een mep, even snel van achteren, en voor ze het goed en wel in de gaten heeft ben ik alweer weg. Lekker puh!

 

Ha, ha. Het lijkt wel een rugbybal met pootjes! Wat een lelijk beest zeg. Ik ben veel mooier en slanker. Mijn Hildo zegt dat het een heel aanhalig en vriendelijk diertje is, maar ik vind 'r gewoon een dikke opvreter. Van mijn brokjes wel te verstaan. En dan ook nog naar mij beginnen te blazen als ik haar een mepje verkoop. Agressief rotbeest, dat is het!

En dat is het betere werk. Weg met die brokjes! Ik ben een tijger! Mijn Hildo heeft laatst gigantische hoeveelheden karbonaatjes en kipschnitzel aangesleept. Bijna elke dag krijg ik wat, hij is toch wel een beetje aardig want ik eet beter dan mijn Hildo zelf. En zo hoort het ook want ik ben stukken belangrijk dan die slome natuurlijk.

 

Had ik al verteld dat ik spelen leuk vind? Mijn Hildo is nogal kleinzerig en begint gelijk te jammeren over het kleinste krasje. Dacht ik eerst nog 'Dat is een hele kerel'. Ha, ha, nou weet ik wel beter. Slappeling!

 

Knuffel de knuffel met m'n muisje. Mijn knisperballetje heb ik hier naast m'n muisje. Die knisperbal is ook best leuk, maar muisjes zijn mijn favoriet.

 

Dit is echt een heel dom rubber beest en leuk is ie al helemaal niet. Als mijn Hildo erop drukt, dan piept ie. Boeiend? Dacht het niet! Hij stinkt naar rubber, smaakt niet lekker en ik vind 'm veel te groot. Dit is hondenspeelgoed. Zelfs ik weet dat, maar wat kun je eraan doen? Mijn Hildo is de snuggerste niet.

 

10 Maart 2006, zegt mijn Hildo. En dan is het tijd, want je bent een half jaar oud.

Tijd? Tijd waarvoor?

Nou, zegt hij, tijd om naar de dierenarts te gaan want je bent een katertje.

Ik begrijp niet wat hij nu allemaal bazelt, maar ik vind het wel best en ga rustig mee in mijn transportbakje.Vind ik wel flauw, want ik mag nooit zo maar ergens mee naar toe, altijd in dat bakje. Jammer hoor, anders kon ik mooi weglopen. Die dame dierenarts grijnst wel een beetje gemeen, vind ik.

 

Twee dagen later en ik voel me weer picobello. Alleen een beetje licht aan de achterkant, maar verder vind ik spelen en knuffelen net zo leuk als anders. Hier kijk ik even in Hildo's ouwe Mercedes die in de tuin staat weg te schimmelen. Vies ding zeg, blehhh.

 

Moet je haar nou zien! Beetje lopen te koketteren met mijn Hildo.

Mijn Hildo zegt dat het een zwervertje is en dat hij er ook niks aan kan doen dat ze zomaar ineens in mijn mandje zat toen hij thuis kwam. Dat ze helemaal vies en verfomfaaid was. 'Kijk eens naar die trieste blik in haar oogjes', zegt hij, 'de arme stumper'. Bullshit! Als ze denkt dat ze hem daar mee in de luren kan leggen, nou misschien, maar bij mij lukt het niet, kan ze nog zo onbenullig proberen te loeren. D'r uit met dat vieze beest!

Ze is al een oud poesje', gaat mijn Hildo verder. 'En als ik wat zeg of lawaai maak, reageert ze er niet op en haar oortjes bewegen ook niet. Ze is dus nog doof ook. Ach gut, de zielepiet'.

 

Het is wat met dat dikke beest. Ze hangt nu toch alweer een week in huis rond en dan kun je er net zo goed het beste van maken nietwaar? Ik geef haar regelmatig  even een mep, want dat is gewoon leuk! We liggen hier samen op mijn Hildo's bed. Dat bed is ook leuk want het is een... luchtbed! Hildo is inmiddels alweer aan z'n derde toe want ik krijg ze telkens weer lek omdat ik er aan zit te prikken met mijn klauwen. 'Je bent een rotkat Bijtie, weet je dat'? zegt mijn Hildo. Kletskoek natuurlijk want hij vindt mij hartstikke lief hoor.Vooral als hij halverwege de nacht weer op z'n leeglopende matrasje op de grond ligt, is het lachen.

Knor, knor.

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7