Mijn Hildo! (page 3)
Beter één vogel op de grond...

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7

'Goeiedag zeg, wat heb je nou weer uitgevreten?', murmelt mijn Hildo vol verbazing in zijn baard als hij 's ochtends net opgestaan is en de keuken binnen stommelt.

Zie? Echt niet snugger die kerel. Raad eens...

 

Vogels vangen is leuk hoor, maar je wordt er best moe van. Mijn Hildo is er niet zo blij mee, ik merkte het wel, ondanks dat ie zei dat ie trots op mij was. Kan me niks schelen, volgende nacht ga ik gewoon weer lekker naar buiten want houtsnippen zitten gewoon buiten op de grond wat rond te scharrelen. Misschien is er straks wel weer eentje. Ze vragen er gewoon om, anders moet je maar in een hoge boom gaan zitten. Toch?

 

Ben langzamerhand goed zat van die andere kat. Het is tijd om Opoe even weer een paar halen te verkopen! Of misschien nog maar even niet want als mijn Hildo ziet dat ik die bejaarde kat mishandel, wordt ie knap pissig op mij.

 

Mijn Hildo zegt dat hij nu wel wat weinig slaap krijgt omdat hij telkens wakker schrikt als ik 's nachts bovenop z'n gezicht neerplof en hij geen lucht meer krijgt omdat ik met mijn kop z'n neusgaten dichtdruk.

Nou en? Mijn Hildo is van mij! Knuffel, knuffel, knor, knor, knor.

 

Ik ben alweer een dikke maand ouder en ik blijf niet zo aanhalig natuurlijk. Als grote kat ben je je eigen baas en dat heeft mijn Hildo ook ontdekt. Als hij mij roept kom ik niet, absoluut nooit. Zelfs als ik bijna op het punt sta om op schoot te springen en hij zegt 'Kom maar, hup, hup', en trommelt daarbij stompzinnig op zijn benen, dan draai ik mij om en loop weg. Ik doe alleen wat ik zelf bedenk. Dat mijn Hildo mij dan een stom beest noemt, dat zal mij een zorg zijn. Binnen zitten is ook niet zo leuk meer. Ik ben wel 90% van de tijd buiten en ook 's nachts ben ik meestal weg. Wat ik allemaal uitvreet vertel ik lekker niet!

 

Heel af en toe dan wil ik nog wel even bij mijn Hildo gaan liggen. Dat vond ik toen ik klein was het einde, maar nu moet ik wel erg slaperig zijn, anders zit ik toch liever buiten want daar is veel meer te doen. Ik heb laatst zelfs een dikke spin gevangen en opgegeten. Jammie.

 

Mijn Hildo in z'n hand bijten. Hobby! Hij zegt alleen maar 'au' maar mag van mij best wat harder schreeuwen.

 

Het zijn kleine grijze of bruine beestjes met haar en vleugels. Zie vliegen wat onvoorspelbaar. Motvlinders, noemt mijn Hildo ze. Ik noem ze speelkameraadjes want ze vinden het net zo leuk om met mij te spelen als ik met hen. Ze smaken nog lekker ook en ik eet ze bij de vleet. Betere vriendjes zijn er niet. Laatst ook nog een kikker gevangen en mee naar binnengesleept. De zomer is echt wel fijn!

 

Mijn overburen hebben hun huis te koop en wonen even ergens anders. Af en toe komt er iemand langs om plantjes water te geven. Deurtje open? Ik naar binnen. Maar de deur is op slot en ik kom er niet meer uit! Getverderrie zeg. Mijn Hildo doet er twee dagen over om mij te vinden... op 20 meter afstand. Dus mijn Hildo besluit om in te breken, wel na eerst even met de politie gebeld te hebben. Schijtlaars!

 

Raam afgeplakt met tape zodat het niet alle kanten opsplintert. Dat heeft ie niet zelf bedacht hoor! Ik ga intussen nog maar even wat plantjes omgooien want je moet toch wat. Mijn Hildo betaalt wel! Ha, ha, miaauw!!

 

Ik ga op reis in mijn mandje. Naar de dierenarts zegt mijn Hildo.

 

Het was best een lange rit en ik vind een auto heel leuk, maar heb liever dat ie niet zoveel lawaai maakt en hobbelt. Mijn Hildo is toch wel aardig want hij denkt dat ik misschien wel een beetje bang ben bij de dokter. Ha, ha, dan kent ie Bijtie nog niet!

 

Dan de terugreis in de auto. Echt vrolijk word ik er niet van. Nadat mijn Hildo het niet goed vond dat ik bij z'n voeten ging zitten, 'ik moet koppelen, remmen en gas geven hoor!', ben ik maar in m'n mandje gaan liggen. Hij zeurt. Wat maakt dat nou uit waar ik lig?

 

Waarschijnlijk mijn allergrootste hobby is het vangen van beesten. Hier weer een spitsmuis. Als ie uiteindelijk niet meer beweegt, sleep ik hem mee het huis in en mep hem de hele kamer door. Na een half uurtje spelen, ben ik er zat van en laat ik het muisje gewoon liggen. Hildo kruipt dan door de kamer heen om 'm op te zoeken en weg te gooien. Maar het lukt 'm niet altijd om 'm weer te vinden. Laatst stond Hildo met zijn blote voeten op een dooie muis. De smurrie kneep er uit. Ha, ha.

 

Gevonden! Een gewone huismuis ditmaal. Die heeft het gehad, dus richting prullenbak. Geeft niks want ik ben toch al uitgespeeld.

 

Kraaaaak. De deur van mijn Hildo's klerenkast kraakt nogal als ik 'm openwrik. Da's jammer want het zit er heerlijk!

 

Mijn Hildo is er niet zo blij mee en sleept mij er telkens weer uit.

 

Maar tegenstribbelen doe ik altijd! Hij moet niet denken dat hij de baas is want dan zit ie er goed naast!

Verrek zeg, een vogel. Een dooie vogel, een dooie beschermde vogel.

Een Houtsnip!

 

JAAAHHHH!! M'n eerste! Heb ik speciaal voor jou meegenomen van buiten. Goed hè? Kon even geen grotere vinden. Ik knalde 'm links, toen een optater rechts en zo. Afgelopen nacht nog even geplukt en rond gemept in de keuken, dat heb je wel gehoord zeker?  Nou doet ie het niet meer. Je mag 'm opeten hoor.

'Nou, dank je wel Bijtie', zegt mijn Hildo, 'Ik moet er nog even over denken hoor. Maar misschien is het toch beter dat je dit niet meer doet? Het is best een beetje zielig, vind je niet?'

 

Ik heb het rijk weer alleen! Opoe is eindelijk weg omdat mijn Hildo medelijden met haar kreeg omdat ik haar steeds weer lastig viel. Lastig viel? Zij valt mij lastig, want het is wel mooi mijn huis hoor! Heb een paar keer flink met haar geknokt, bejaard of niet, en toen vond mijn Hildo het welletjes. Hij heeft papiertjes opgehangen met een foto zodat mensen hem kunnen bellen als ze haar missen. In de tussentijd woont ze nu bij Aaltje en ben ik mooi van haar af! Mijn Hildo is weer helemaal voor mij! En dat merkt hij ook want ik wil nu de hele tijd weer op schoot. Ook als mijn Hildo er even bij gaat liggen, ben ik er als de kippen bij om bovenop hem te kruipen, ligt heerlijk!

 

Mijn Hildo heeft een nieuwe stofzuiger gekocht. 'Tegen jouw vlooien' zei hij nog, de lummel. Alsof ie zelf zo fris is. De doos van de stofzuiger heeft ie speciaal voor mij in de keuken laten staan want ik vind het fantastisch om erin te spelen. D'r in, d'r uit, d'r in, d'r uit en lekker met mijn klauwen aan het karton scheuren. Er zitten aan de binnenkant al gaten in. Goed hè? Kartonnen dozen of andere dingen als openstaande kastdeurtjes, plastic zakken en meer van dat spul. Als ik erin kan, is het leuk!

 

Kijk eens aan. Een gierzwaluw, en hij leeft ook nog! Zelf gevangen en mee de keuken in gesleept. Wat er precies gebeurd is zeg ik niet, want dat is een beetje te gruwelijk voor mijn Hildo, maar mij kan het niet schelen. Ik heb zelfs de vitrage voor de ruit weg gesloopt en een dikke bende in de keuken gemaakt in mijn strijd met de vogel. Maar dat was alleen maar spelen hoor. Ik heb deze vogel speciaal voor mijn Hildo meegenomen en ook in leven gelaten, en daar ben ik beretrots op. Toen mijn Hildo niets vermoedend thuis kwam, snapte hij al niet dat ik aldoor knor, knor om zijn benen streek want dat doe ik de laatste tijd niet meer zoveel. Totdat hij de vogel boven op de vitrage zag zitten. Mijn Hildo heeft de vogel naar buiten gebracht en in het gras gezet om van de shock te bekomen. Maar dat hielp niet meer. Wat hij er later mee gedaan heeft, weet ik niet want ik mocht niet mee naar buiten. Flauw hoor.

 

Als mijn Hildo buiten is, ben ik dat ook. Loopt hij links, dan ga ik links, loopt hij rechts, dan ga ik rechts en het liefst direct voor zijn voeten zodat hij, als ik geluk heb, struikelt en 'donder op rotkat' schreeuwt. Dat vind ik machtig! Ik vind het ook leuk om bij hem in de buurt rond te hangen om te zien wat ie allemaal doet. Als er een autodeur, kofferbak of motorklep open gaat dan zit ik erin voordat mijn Hildo 'mag niet' kan zeggen.

 

Het is nu hoogzomer. Het is erg warm, veel warmer dan toen ik geboren werd. Het ligt heerlijk buiten, overdag, 's nachts, het maakt niet uit. En jagen? Ik doe niet anders! Elk mugje, vliegje of wat dan ook heeft mijn interesse hoor! Ik scharrel overal heen en ga bij iedereen op bezoek. Dat vinden de mensen in de buurt allemaal hartstikke goed. Waarom? Omdat ik zo'n leuke kat ben natuurlijk!

 

Mijn Hildo denkt dat ik vast win als ie met mij naar een kattenshow gaat. Hier probeert ie alvast even uit hoe hij mij vast moet houden als de jury langskomt. Volgens mij heeft hij het niet helemaal begrepen.

 

En het schiet maar niet op. Mijn Hildo is een inbreker van niks.

 

Zie 'm staan. Trots als een pauw, maar intussen wel meer dan een uur bezig! .

 

Dag later... Zit mijn Hildo even te praten in de kofferbak van de Volvo stationcar. Is ie uitgepraat en  gooit zomaar de deur dicht. En ik zit er nog in! Hij merkt het pas 's avonds. Heb ik de hele middag in de gloeiende zon in die auto mogen zitten. En dan ook nog zeggen van 'die stomme rotkat weer'. Wie kwakt hier die deur dicht zonder te kijken of ik er nog inzit? Nou? Nou?

 

Dokter Otto geeft mij een wormenkuur en een prik tegen niesziekte en kattenziekte. Maakt mij helemaal niks uit. Dan nog even naar mijn longen en hart luisteren, maar dat lukt niet. Ik knor veel te hard. Ik weeg nu 3,9 kilo en de dokter zegt dat ik een mooie gezonde, slanke en bijzonder goedmoedige kat ben. Hoor je het ook eens van een ander!

 

Miaaaaauuuwwww, au, au, au!

Bijna 30°C en ik val uit een hinderlaag een insect aan. Hij prikt mij zo maar! M'n hele oog zwelt op en het doet hartstikke zeer hoor! Mij snel wassen met m'n pootje over m'n oog helpt ook niet. Ik wilde alleen maar met hem spelen en opeten en dan doet ie dat. Dank je wel hoor! Sommige beesten kennen geen fatsoen.

 

Hildo naarstig op zoek naar alweer een andere muis die ergens gebleven moet zijn.

 

Ahhh... en dan.. dan ga ik slapen. Welterusten hoor.

 

Mijn Hildo slaapt op een luchtbedje in de woonkamer, en ik deponeerde er vanochtend vroeg een vogel. Hij leefde nog ook. Hartstikke leuk spelletje. Dan leg ik hem neer en als ie begint te fladderen dan pak ik hem weer. Maar nu kwam opeens mijn Hildo met een dekentje, legde dat over de vogel heen, frommelde wat en pakte de deken weer op en weg was de vogel! Oh? Mijn Hildo is met zijn dekentje naar buiten gelopen. Stom hoor, naar buiten gaan nu het zo spannend is. Ik wel 20 minuten zoeken naar het beest, maar kon hem nergens meer vinden. Dat is vreemd. Bovennatuurlijke krachten?

 

Het is weer zover. Ik zit vast in de schuur van de overburen die net hun huis verkocht hebben. Ik ben ook al weer in het huis geweest en de nieuwe buurvrouw vindt mij hartstikke lief. Maar ze moet de deur van de schuur niet dicht doen als ik daar nog in zit! De buurvrouw woont er nog niet, maar mijn Hildo had al wel een idee waar ik misschien uit zou hangen toen ik hem vanavond niet verwelkomde. Ik maak nooit veel lawaai, maar nu wel en jammer zo hard als ik kan. 'Ik wil eruit!' Mijn Hildo heeft maar weer een ruit ingeslagen omdat hij de buurvrouw niet bereiken kon. Ha, ha, mag hij weer betalen! Maar wel de schuld van die nieuwe buurvrouw hoor!

 

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7