Mijn Hildo! (page 5)
Mijn derde zomer!

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7

20 juni 2008

Ahhhh, het is weer zomer! En dat is lekker hoor. Als het mooi weer is, ben ik het liefst buiten. Wat ik daar buiten doe? Alles haarscherp in de gaten houden natuurlijk! Ik klim in bomen, spring in auto's als de deur of het raam openstaat, zie vliegjes, mugjes, spinnen, vogeltjes en val Mijn Hildo aan als hij flierefluitend nietsvermoedend langsloopt, of ren als een dolle met volle snelheid vlak bij hem langs. Als mijn Hildo ook buiten zit, dan ben ik het liefst bij hem in de buurt. Hem een beetje in de gaten houden, want voor je het weet gebeurt er wat met hem... en wie geeft me dan mijn eten h? Mijn Hildo zegt wel eens dat ik net een hondje ben die overal achter hem aan sjokt. Flauwekul natuurlijk, want honden zijn stomme beesten die naar hun baas luisteren. Ik doe dat niet en zit gewoon met mijn kont naar Mijn Hildo toe als ie wat zegt. Als ie denkt dat ik luister, dan zit ie er goed naast! 'Maar jouw oren staan wel naar achteren om te luisteren Bijtie', zegt Mijn Hildo. Onzin, hij is aan een nieuwe bril toe. Als mijn Hildo ergens heenloopt, loop ik wel met hem mee natuurlijk, net wat ik zeg... je moet hem in de gaten houden...

 

'Toe eens Bijtie, even mooi zitten met die rozen op de achtergrond. Da's een mooi plaatje', zegt Mijn Hildo. Ha, ha, echt niet. Even snel een gekke bekken trekken als ie de foto maakt. Dan komen er allemaal rimpels in Mijn Hildo's voorhoofd en dat is reuze grappig om te zien.

 

Augustus 2008. Rendier 1

Hee, wat komt daar aan? Mijn Hildo met een rendiervel op z'n rug?

 

Rendier 3

Oh, je wil spelen? Okay! Hap! Krab!

 

Ahhh... eindelijk weer een doosje! Doosjes zijn het fijnste op de hele wereld. Je kunt er in, je kunt eruit en dan weer van voren af aan. Mijn Hildo mag het doosje ook omgooien als ik er in zit, dichtvouwen, of over de grond heen en weer schuiven, ik vind het allemaal super! Met krantenproppen erin is het nog leuker, die kraken zo lekker. Als Mijn Hildo dan ook nog eens met zijn vingers over het doosje krabbelt als ik opgewonden ben, dan is het al helemaal feest want dan kan ik z'n hand proberen te pakken. Ik ben veel sneller dan Mijn Hildo, dus dat spelletje speelt hij niet zo vaak.

 

Oktober 2008

Mijn Hildo zat een poosje zonder internet. Dat vindt ie niet leuk dus hij was behoorlijk bezig om het probleem op te lossen. Alle instellingen controleren en zelfs een nieuwe USB netwerk adapter gekocht voor 25 euro. Na een week zoeken komt ie er pas achter dat de kabel doorgebeten is door een muis. Ik lach me helemaal slap natuurlijk!

'Aha Bijtie!', schreeuwt Mijn Hildo met boze blik, onderwijl met het kapotte kabeltje in mijn richting zwaaiend, 'Dt is dus het probleem! Jij sleept die muizen mee naar binnen, om ze vervolgens weer te laten lopen zodat je er nog een keertje op kunt jagen. Dat krijg je er nou van!'.

Dat ik die muizen mee naar binnen neem, dat klopt. Dat er af en toe eens eentje ontsnapt die de internetkabel doorbijt? Big deal! Internet is niks aan.

 

2 november 2008

Mijn Hildo heeft een collega uit Japan. Ze heeft een zakje gedroogde zalmsnippers aan Mijn Hildo meegeven voor mij. In Japan gooien mensen dat over hun eten heen als garnering, en ze dacht dat ik dat ook wel lekker zou vinden, en dat denk ik ook. Hier met die Japanse zalm!

Blehh, nee toch niet. Het ruikt lekker maar na wat geproefd te hebben hoef ik niet meer. Dan lik ik liever de overblijfselen uit het bord van Mijn Hildo's pizza, inclusief tomatenketchup en chilipeper saus. Veel krijg ik niet want 'dat is slecht voor je Bijtie'. Kletskoek!

 

22 november 2008

Dit is het allerleukste aan Mijn Hildo! Soms koopt ie karbonaadjes, of kipfilet, of een stuk rundvlees. Het is allemaal even lekker! Soms blijft er zelfs nog wat over voor mijn Hildo, maar meestal eet ik alles op. En zo hoort het ook. Ik ben een vleeseter, mijn Hildo is maar een alleseter, net als een varken. Varkens krijgen ook geen vlees. Mijn Hildo warmt het in een boterhamzakje altijd even au bain marie op in warm water. 'Of ie net dood is, h Bijtie'?, zegt ie dan. Een karbonaadje als dit heb ik in een paar minuten op en als Mijn Hildo dan in mijn buik knijpt dan voelt ie 'm zitten. Dat mijn buik een stuk dikker is dan voor het karbonaadje geeft helemaal niets want mijn maag is super flexibel.

 

28 december 2008

'Ha Bijtie, kijk eens. Ik heb een 'Dom Zitten' foto van je gemaakt', zegt Mijn Hildo. 'In Japan houden ze zelfs domme zitpositie wedstrijden, volgens mij zou je best hoge ogen gooien'. Persoonlijk vind ik het knap smakeloos om mij op deze manier snel op de foto te knippen. Ik ben me gewoon aan het poetsen, als dat al niet meer kan!

 

Waar Mijn Hildo is daar ben ik. Langzamerhand, ik moet het toegeven, blijkt Mijn Hildo toch de allerslechtste niet... al kan hij soms vervelend zijn hoor! Als ie mij weer uit kastjes sleurt of allerlei dingen verbiedt! Waarom mag ik niet tussen de pannen zitten in het keukenkastje nadat ik eindelijk het deurtje heb weten open te krijgen? Waarom mag ik niet in het uitzetraam liggen en daar pulken aan het horrengaas? Nou?

 

'Hee Bijtie! Je bent net een vleermuis met die grote ogen en die rare oren van je', grapt Mijn Hildo. Potjandosie zeg! Ziet u nu wat ik bedoel? Mijn Hildo ziet er uit als een kale uil, met dat korte haar en die ouderwetse bril. Maar daar zeg ik toch ook niets van? 'Hee Bijtie! Zal ik je eens even aan je staart trekken?'.

Nou moet ie uitkijken hoor! Het zou de eerste keer zijn, maar een haal kan ie krijgen!

 

Rendier 2

'Zal ik jou eens even pakken. Boehoehhoe, ik ben een rendier en ga jou opeten! Smikkel smak, sappige kat'!

Tjonge.. ik krijg het idee dat er ergens een steekje aan hem los zit!

 

Rendier 4

Beetje spelen, paar krasjes en vervolgens direct jammeren. Mijn Hildo ontbreekt het aan karakter, da's duidelijk

 

25 oktober 2008. Nachtelijk bezoek

Is het midden in de nacht, of 's ochtends erg vroeg, hoor ik ineens eentje aan het knabbelen met mijn brokjes. Ik kijk Mijn Hildo aan, Mijn Hildo kijkt mij aan... en ik ga naar de keuken. Een rode kater! Ik kijk Mijn Hildo nog eens aan, mijn staart wordt ineens heel dik, en dan is het tijd voor actie! Ik spring die kat op z'n rug, hou 'm vast met mijn voorpoten, bijt hem in z'n nek zo hard ik kan, en geef hem van jetje met m'n achterpoten. Klauwen flitsen door door lucht en binnen een paar seconden is het gebeurd. Mijn tegenstander ligt uitgeteld op z'n kant en z'n haar is door de hele keuken verspreid. Zomaar mijn huis binnenkomen, dt flikt ie niet nog een keer! Dat mijn Hildo mij toen buitensloot, snap ik niet zo goed. Daarna heeft hij de buurvrouw uit bed gebeld, want die had wl beltegoed op haar mobieltje voor een belletje naar de dierenambulance. Het beest stond niet meer op, kon alleen nog maar wat brommen. De rode kater is door de ambulance, na een bezoek aan de dierenarts, naar het asiel gebracht en is daar nog steeds. Mijn Hildo heeft later nog even gebeld hoe het met hem afgelopen was. Het bleek een +10 jaar oud, mager, zwervend beestje te zijn met waarschijnlijk een nierprobleem. Het diertje krijgt momenteel medicijnen, wist de dame van het asiel te vertellen. 'Je bent een lekkere hoor Bijtie', zegt Mijn Hildo nog. 'Heb je daar even een uitgemergelde bejaarde mishandeld. Dat is zielig'.

Oh ja? Maar als ze aan m'n brokjes komen, dan komen ze aan mij!

 

Doekedoekedoeke'.

Ik onderga lijdzaam mijn beklemmend lot, hij weet niet beter. Onder mijn kin kriebelen blijft overigens altijd okay want dat is best lekker.

 

29 november 2008

Mijn Hildo is even met de vloer bezig, die kans laat ik natuurlijk niet lopen. Als ik naderhand onder de spinnenwebben zit lacht mijn Hildo mij uit. 'Ha, ha, Ragebol!', of iets van dien aard. Hij vergeet daarbij gevoegelijk dat het niet mijn maar zjn schuld is dat ik er zo onder kom te zitten. Moet ie z'n huis maar vaker schoonmaken maar daarvoor is, misschien wist u het nog niet, gewoon te lui. Zo, die zit!

 

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7