Mijn Hildo! (page 7)
Alweer de vijfde zomer!

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7

September 2010. Autocadt

Ik ben wild van auto's. Hier probeer ik een Hummer uit. Mijn smaak is het niet helemaal, dit is wel een heel erg sneu klein vrachtautootje en bovendien zit er niet eens een dak op, dus kan ik er ook al niet echt in. Ik ga voor stijl en klasse en lig daarom graag in het zonnetje op de hoedenplank van Mijn Hildo's Mercedes, maar ook andere auto's die in de buurt parkeren met het raam open vereer ik met een bezoekje.

 

Nieuw doosje

Weer een doosje met knisper papier en plastic. Heerlijk! D'r in, d'r uit, eraan krabben, ik doe dit al jaren en elk nieuw doosje is weer harstikke leuk!

 

24 oktober 2010. Buurvrouw gewond!

Mijn nieuwe buurvrouw heeft katten. Ik heb aan alle katten een hekel, dus die drie van haar zijn ook niet te pruimen. Ik heb ze al te pakken gehad, er is er maar één de baas en dat ben ik! Dan hoort Mijn Hildo van mijn buurvrouw dat ik haar gebeten heb. Dat vindt Mijn Hildo raar, want hij weet dat ik nooit mensen bijt. 'Ja', zo vertelt de buurvrouw, 'Bijtie huppelde wat vreemd zijwaarts heen en weer en toen ik hem wilde aaien beet ie me zo maar, link beest hoor'!

Dat vond mijn Hildo wel een grappig verhaal. Hij weet wel dat ik regelmatig in een speelse bui ben, ravotten wil ik best! Als ik zo vreemd heen en weer huppel, dan kijkt Mijn Hildo wel uit om zijn handen naar mij uit te steken, tenzij hij zijn leren jas en motorhandschoenen aan heeft. Mijn Hildo kent mij precies, maar Mijn Buurvrouw had geen idee. Ik had haar al te pakken voor ze wist wat er gebeurde, en schrikken dat ze deed! Ravotten is leuk!

 

Knuffel

In de zomer ben ik veel buiten, maar als het kouder wordt dan spring ik regelmatig op Mijn Hildo's schoot. Nee, eigenlijk niet op zijn schoot want ik wandel zo omhoog en ga dan direct onder zijn kin liggen, zo hoog mogelijk, zelfs half op zijn gezicht. Dat is heerlijk. En als ik dan echt in knuffelstemming ben, het kan een poosje duren, dan draai ik mij op mijn rug en mag mijn Hildo mijn buik aaien, oooohhh... dat is lekker.

 

Pannetje

'Aha, het bewijs!', zegt Mijn Hildo, 'Je bent een goor beest, Bijtie! Je weet drommels goed dat ik je niet met je snuit in de pannen hebben wil, en ook op het aanrecht heb je niks te zoeken, potverdulleme zeg! Ben je doof of zo?! Opgesodemieterd!'.

Ach, ik trek me er niks van aan hoor. Als Mijn Hildo er naast staat, kijk ik wel uit wat ik doe. Maar als ie niet thuis is: Ha, ha, dan is het huis van mij en maak ik zelf wel uit of ik dat vet uit de pannetjes lik! Zelfs als ie in de kamer in zijn stoel zit, durf ik het wel aan om op het aanrecht te springen en negeer ik wat ie staat te brullen, totdat ie uit z'n stoel komt, dan is het oppassen en spring ik snel op de grond. Ja, ik weet precies hoever ik kan gaan met Mijn Hildo.

 

24 december 2010. Zeer rechterpootje

Mijn Hildo zegt dat ik een kleinzerig type ben. Net zoals hijzelf, ha!

Ik was in een knokpartij verwikkeld vandaag, en Mijn Hildo merkte het direct dat ik van slag was toen hij thuis kwam. Ik loop mank, want mijn pootje doet hartstikke zeer hoor, en ik ben apatisch. Dat vindt Mijn Hildo best zielig dus ik krijg, uit een speciaal zakje, een paar brokjes van hem. Maar de brokjes interesseren me op dit moment niet. Mijn pootje doet zeer. 'Je bent een aansteller Bijtie', zegt Mijn Hido, 'want je springt zo maar van de grond op het aquarium, dus zo erg kan het niet zijn'. Toch legt hij voor de kachel zijn overhemd op de grond en maakt er een holletje van zodat ik er lekker in kan liggen. Hoe dan ook, m'n pootje doet zeer, hartstikke zeer hoor. Best wel, echt. Zeer pootje, heel zeer, dat pootje. Pijnlijk. Auw.

Volgende dag

Ik ben er weer helemaal bovenop. Ik lust weer van alles en wil ook al weer ravotten met Mijn Hildo. 'Ja, ja', zegt Mijn Hildo, 'Ik wist het wel, leer mij jou kennen zeg, je bent een open boek voor mij'.

Niks van waar natuurlijk. Mijn Hildo kent mij helemaal niet. Ik ben een mysterieus beest, heel mysterieus, net als alle katten.

 

Natte staart

Als mijn Hildo met die vissen bezig is, mag ik niet op aquarium omdat het deksel er dan niet op ligt. Nou, dat maak ik zelf wel uit! Mijn Hildo is even weg en plof, ik lig er al. Mijn staart zakt telkens in het water, dat is nat en vies, maar ik lig er en blijf er liggen, totdat Mijn Hildo mij er weer vanaf sleept. Vervelende vent, vervelend nat water en stomme vissen.

 

 

Beestjes?

Soms hoor ik dingen. Krabbelende geluidjes achter de muur en op het plafond van de woonkamer. 'Dat zijn muizen Bijtie', zegt Mijn Hildo, 'Dezelfde die jij mee naar binnen gesleept hebt en weer hebt laten lopen'. Mijn Hildo kletst maar wat want zijn huisje is zo lek als een mandje, met overal kieren, gaten en scheuren. Dat die muizen naar binnen lopen is dus niet mijn, maar zijn eigen schuld. Wel vervelend is het dat ik ze hoor, maar ze niet te pakken kan krijgen.

 

Aquarium

Mijn Hildo is weer bezig met het aquarium. Vissen eruit hengelen mag ik niet, dan wordt Mijn Hildo boos. Aquariumwater drinken heeft hij geen probleem mee, en het smaakt best lekker hoor. Veel lekkerder dan het kommetje dat mijn Hildo voor mij in de keuken heeft staan. Water buiten drinken is ook goed, vooral in smerige plassen of oude emmers. 'Getverderrie Bijtie', zegt mijn Hildo dan. Maar wat weet hij er nou van? Helemaal niets!

 

Kots 1

Kotsen doe ik om de haverklap. Hier ligt een hamlapje die ik net van Mijn Hildo gekregen heb.

 

Kots 2

Zonde, dus nog een keer proberen. Eerder at ik mijn uitgekoste dingen ook wel weer op, maar dit keer smaakte het niet zo. Mijn Hildo heeft mij een nieuwe gegeven, een beetje minder, en dat ging wel goed. Jammie! Twee hamlapjes op één avond, dat kotsen is niet verkeerd!

 

Vlooien

Veel vlooien heb ik niet, maar af en toe lopen er wel een paar op mij rond. Erg vervelende beestjes, ik doe dan ook mijn uiterste best om ze dood te bijten, maar ze zijn erg klein. Lastig hoor. Soms helpt Mijn Hildo mij wel, hij heeft daarvoor een speciale kam en dan vangt ie er wel eens eentje, soms zelfs wel twee. Ik blijf rustig liggen en als ik er zat van ben, dan loop ik weg. Doei!

 

Lage bloeddruk

Dit zijn van die bloeddruk verlagende momenten voor mijn Hildo. Ik verwacht van hem dat ie met zijn neus over mijn kop heengaat, en dat doet ie dan ook. Ach, wat is dit heerlijk. Ik knor dat het een lieve lust is en ik hoop maar dat Mijn Hildo, die sowieso al een lage bloeddruk heeft, niet van zijn stokje gaat. Ik houd het langer vol dan mijn Hildo; die begint al na een kwartier te jammeren over een gevoelige neus!.

 

Dikke kop

Mijn Hildo zegt dat ik dik ben. 'Héé, dikkerdje!', roept ie dan. Wat een onzin. Hij begrijpt niet dat ik m'n wintervacht krijg, dan lijkt mijn gezicht veel dikker, en m'n buik ook, maar het is allemaal haar hoor. Ik ben superslank!

 

Massage

Mensen gaan naar de fysiotherapeut als ze wat verrekken. Ik heb Mijn Hildo en die zorgt voor een heerlijke ouderwetse massage en het kost niet eens wat, en hij kan het goed hoor! Alle spieren worden onder handen genomen en na zo'n behandeling loop ik verkwikt het huis weer uit, op zoek naar mijn kleine vliegende of piepende vriendjes.

 

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3    Page 4    Page 5    Page 6    Page 7