Hildo's Donald Duck Stomer
Was dit een goede aanschaf?

 BACK  

De Donald Duck.

Hildo heeft de machine deze naam gegeven omdat hij van mening is dat het apparaat een hoog cartoon gehalte heeft. Hoe dan ook, Hildo heeft ook deze stomer (in onderdelen) gekocht via Ebay. Hij was de enige bieder, en heeft hoogstwaarschijnlijk veel te veel geld betaald want direct nadat hij de machine de zijne mocht noemen doken er opeens meer op, voor minder geld. Gedane zaken nemen geen keer, dus hier is Hildo bezig om de Donald Duck in elkaar te zetten. De ketel en het ketelhuis zijn geplaatst en de stoomleiding aangesloten. Dat was simpel, lacht Hildo!

 

Montage van de drijfstangen van de stoomcilinder en beide stoomschuifzuigers moet er in ene keer in. Dat valt niet mee, want op de krukas zitten ook nog tussenplaatjes die er telkens tussenuit willen vallen.

 

Overzicht van de Donald Duck. Het is een forse machine met een vliegwiel diameter van 13 cm, en een stoomketel met een diameter van maar liefst 10cm. Alleen het design is niet zo sterk, je kunt niet alles hebben. Als ie het maar doet!

 

Lopen kreng!

 

 

 

 

 BACK  

Veel losse piefjes en palletjes. Hildo heeft bij de stoommachine ook een heel pak gedetailleerde bouwtekeningen. Helaas ontbreekt een bouwhandleiding, dus af en toe is het even gokken.

 

Drijfstang en stoomschuif stangen vlechten. Keer wat anders dan rieten mandjes.

 

Gemonteerd! Zo, het ziet er alvast solide uit. De Donald Duck weegt er dan ook behoorlijk in. Iets van een kilo of 8.

 

Stoom komt er uit, maar wel aan de verkeerde kant. Misschien de zuigers van de stoomschuif omgewisseld?

 

Het huilen staat Hildo nader dan het lachen, dat ziet u wel. Z'n vierde stoommachine die het niet doet. Hoeveel pech kan een mens verdragen? Hildo staat vlakbij z'n breekpunt! Het is een stomme, stomme machine, snottert Hildo!