Hildo's goes U.S.A
Let's blow 'm away BillyBob!

 Back to Zwartkruit index 

Hildo was voor een cursus van z'n werk in Amerika. Het is natuurlijk mogelijk dat je daar in een wapenzaak een Amerikaanse sportschutter tegen het lijf loopt met de naam Eric. Als je vervolgens een uitnodiging van Eric krijgt om eens wat te gaan knallen op de plaatselijke schietbaan... dan zegt Hildo: Joepie!

In allerijl naar Eric's huis gereden, want het werd al wat later op de dag, om aldaar zijn Lexus terreinwagen letterlijk(!) vol te gooien met allerhande schiettuig met bijbehorende dozen en kisten munitie. 

En hoe gaat dat nou verder op zo'n Amerikaanse schietbaan?

 

Een Barrett in kaliber .50 BMG

Deze semi-automaat is fysiek een joekel, slikt joekels van patronen, kost naar verluid 10.000 US dollar en hij staat op de lijst van wapens die waarschijnlijk verboden gaan worden in Amerika. Da's vreemd, denkt Hildo. Je kan hem volgens de eigenaar gebruiken als anti-tank wapen. Zet 'm op je heup, bang, bang, bang, net Rambo. Hildo knalt er liever zo maar wat op los, geschouderd als een gewoon geweer voor de grap, dat heeft ie nog nooit iemand zien doen, ook Rambo niet. Knap zwaar, dat wel, maar deze is wel leuk hoor! Jammer dat ie niet legaal is in Nederland. Mijlen effectieve afstand volgens de eigenaar. Dat gaat vast niet goed op de 25 meter baan in Groningen. Lichtspoormunitie? Deze man heeft het llemaal. Leuk!

Leuk wapen? Ziet u Hildo's gezicht? De .50 is een topper!

Als u zich afvroeg hoe een .50 BMG patroon eruit ziet? Hier ziet u hem in verhouding tot Hildo's hand. Hij is Groot!

 

Desert Eagle .44 Magnum

U weet, en Hildo weet dat net zo goed, dat drank en vuurwapens niet samen gaan. Vraagt u maar na bij de KNSA. Maar in Amerika is dat anders. Hildo is er een voorstander van dat mensen zich aanpassen aan de cultuur van het land waarin zij verblijven en Hildo is een adaptief typje. Dus Hildo al bier drinkend aan het knallen, hier met de Desert Eagle van Magnum Research. Bijkomend voordeel: u heeft, als u snel genoeg drinkt, genoeg lege bierblikjes om op te knallen! Hik. Ondanks dat het hier n van sterkste productiepistolen ter wereld betreft, voor zover Hildo het begrepen heeft in ieder geval, schiet de Desert Eagle verassend zacht. Dit komt door het nogal hoge eigen gewicht van het wapen, wat de terugslag dempt. Hildo vindt hem prima met n hand te schieten. Wel uitkijken voor de hulzen die het wapen uitvliegen want die lijken haast recht naar achteren te gaan, misschien nog iets voor de mannen van Magnum Research om te verbeteren aan dit pistool. Hildo was blij dat hij zijn bril op had!

Is er met de Desert Eagle nog wat te raken met wat biertjes achter de kiezen? Jazeker! Zie u het blikje vliegen in de rode cirkel?

Zelfs twee bierblikjes met 1 vol magazijn. Misschien wordt het ooit nog eens wat met Hildo's kwaliteiten als schutter.

 

FN P90 machine pistool

Een lelijk gedrochtje, maar dit plastic uitziend dingetje uit de Belgische FN fabrieken schiet als de beste. Hildo had ze nog nooit gezien, maar na even Googelen schijnen ze als virtueel wapen aardig populair bij videospelletjes. Het kaliber is 5.7mm x 28, een kleine geweer patroontje, en in de plastic patroonhouder die bovenop het wapen zit passen er maar liefst 50 stuks. Deze P90 was een beetje aangepast zodat er ook gewoon vol automatisch mee geschoten kon worden, wat Hildo uiteraard ook gedaan heeft. Prrrrt, Prrrrrt. Leuk ding, maar optisch moet een wapen er ook nog een beetje uitzien, en dat doet deze niet. Smaken verschillen.

 

Glock 9mm

Een 9mm pistool. Zoals u weet is Hildo niet echt een 'pistool mens'. Sommige schutters prefereren het pistool, maar Hildo heeft liever revolvers. Toch, het mag gezegd, deze Glock schiet niet onaardig.

Raak!

 

 Back to Zwartkruit index 

Single action Ruger Super Blackhawk .44 Magnum

Knallen op lege bierblikjes met een getunede single action in .44 Magnum met 5 1/2" loop. Zijdezachte trekker met een lage trekkerdruk en volledig gecoat in een metaalkleurige teflonlaag. Deze roest volgens Eric nooit weer. Wel een pittige revolver om mee te schieten vanwege het lage eigen gewicht. Met de Magnum patroon erin wilt u hiermee niet al te lang achter elkaar knallen.

'This one kicks a little', zei Eric al. Ziet u de terugslag? Hildo hield de revolver vast zoals hij zijn zwartkruit revolvers vasthoud...heel ontspannen. Maar daar zit geen 44 magnum in!

 

Smith & Wesson XVR 460 Magnum

XVR staat voor Xtreme Velocity Revolver. Dit is op revolver gebied wat de oude Amerikaanse muscle cars waren op het autovlak. Waar een .44 Magnum een kogelsnelheid van rond de 1400 voet per seconde geeft brengt de speciale XVR460 patroon het tot 2300 voet, en dat is zomaar vergelijkbaar met een geweer. Op dit moment heeft dit wapen het wereldkampioenschap op z'n naam staan wat betreft de hoogste kogelsnelheid in een gewoon productie handvuurwapen. Helaas werd het wat donkerder en de kwaliteit van de foto's ging wat achteruit. Dit wapen geeft een grote klap maar de terugslag blijft binnen de perken vanwege de gebruikte mondingsrem op de voorzijde van de loop en het hoge gewicht. Het wapen is zelfs prima met n hand te schieten. Zijn grotere broertje, de .50 revolver, mag niet in Nederland. Jammer maar de 460 is ook okay en Hildo's favoriet van alle aanwezige wapens vanwege zijn voorliefde voor joekels van revolvers met 'de grote dreun'.

 

Tommy Gun magazijn

Eric is een vuurwapenfanaat en heeft de meest uiteenlopende wapens. Hier is hij bezig om het magazijn te laden voor een 1921 Thompson submachinegun ofwel de Tommy Gun, bekend als het machinegeweer uit de jaren 20/30 en nog beter bekend als favoriet gangsterwapen van de maffia en van films als Bonny & Clyde. Dit is een replica semi automaat, maar Eric heeft ook twee full auto originelen.

De kartonnen doos bevat munitie voor de Tommy Gun. Het zijn .45ACP pistool patronen en is daarmee een machinepistool, net zoals de UZI dat is (die Eric k heeft). Volgens Hildo passen er 50 patronen in het ronde magazijn, maar hij is vergeten het te vragen.

Een nieuw leeg gegorgeld bierblikje is het perfecte doelwit voor de Tommy Gun.

En knallen maar. De Thompson semi automaat schiet rustig, met weinig terugslag. De .45ACP munitie moet het niet hebben van pure power en slagkracht, maar van de hoeveelheid die met dit machinepistool (geweer?) afgevuurd kunnen worden. Een leuk en bijzonder wapen met een groot nadeel. Het wordt gevoelsmatig erg zwaar voor de linker arm om het wapen omhoog te houden na een poosje schieten.

 

Hildo's persoonlijke favoriet tussen al dit nitrokruit wapengeweld?

De XVR460 van S&W. Het mooie van dit wapen afgezien van het voor de hand liggende? Deze is ook hartstikke legaal voor de sportschutter in Nederland! Daar is Hildo blij mee dus... Hoera voor de Koningin! Hoera, hoera, hoera! En hoera voor Eric omdat Hildo met wat van zijn, gedeeltelijk heel bijzondere wapens, mocht schieten! Jammer dat de invallende duisternis een einde maakte aan het feest, want er waren nog meer om mee te knallen. Dat u Eric niet op de foto's tegenkomt, ach een volautomatische FN P90 is zelfs in de U.S. niet heleml legaal....