Hildo's zwartkruit wedstrijd kalender!
Evenementen, westerndagen en -weekeinden! Zwartkruit only

 Back to zwartkruit index  

Voor alle hier vermelde wedstrijden geldt dat alle zwartkruitschutters welkom zijn. Bezoek aan de beurzen van de Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars is alleen toegankelijk voor de VNW-leden en hun introducé's.

Evenement aanmelden

Mail als u meent dat uw zwartkruit evenement hier niet zou misstaan. Wellicht dat een bezoeker in spé het leest. Als u foutjes in data ziet, of iets anders wat niet klopt, heel graag doorgeven, dan zal Hildo het onverwijld corrigeren.

Misschien ten overvloede: Hildo neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de hier geplaatste data, alles is onder voorbehoud, want hij is een warhoofd. Het is van belang, alvorens af te reizen, contact op te nemen met de organisatie van de wedstrijd of het evenement zodat u zeker weet dat alles klopt.

Kleding

Voor alle western evenementen wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Schietkleding als schietjassen en dergelijke zijn nooit toegestaan.

Nederland

Neem uw KNSA lidmaatschapskaart en wapenverlof mee naar de wedstrijd. Zorg ervoor dat u een uitnodiging bij u hebt van de organiserende schietvereniging zodat de politie, bij een eventuele controle, kan zien waar u met uw wapens naar toe gaat.

Buitenland

Voor wedstrijden in het buitenland heeft u, behalve uw KNSA lidmaatschapskaart, wapenverlof en een uitnodiging van de organiserende schietvereniging, ook nog een Europese Vuurwapenpas nodig. Deze is te verkrijgen via Bijzondere Wetten. Een Vuurwapenpas kost op het moment van schrijven (2012) 40 euro en is een jaar geldig. De pas loopt tegelijk af met uw verlof en kan vijf maal verlengd worden voor tien euro per keer. De wapens waar u in het buitenland mee wilt gaan schieten, of ook alle wapens die u heeft, kunnen er op worden bijgeschreven. Voor sommige landen is uw Europese Vuurwapenpas niet voldoende. Stel u van te voren op de hoogte van de wetten die voor het door u te bezoeken land gelden, en ook voor de eventuele transitlanden, om ellende te voorkomen.

Dutch Muzzleloaders wedstrijdkalender

Weten wat, wanneer, waar gebeurt volgens de Dutch Muzzleloaders? Klik hier naar The Dutch Muzzleloaders!

 

  4 jan. 2014 - Oliebollenwedstrijd  (Wenum-Wiesel)

Voorheen werd de fameuze oliebollenwedstrijd georganiseerd door SV De Vrijheid in Hoogeveen, maar de organisatie is nu in handen van DVS (De Veluwse Schutters). Derhalve is het vanaf heden knallen en oliebollen eten tot u ploft op het terrein van Weasel Creek. De exacte details worden vanzelf geplaatst op de website van DVS als Het Evenement nadert.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum/Wiesel (Bij Apeldoorn).

Website De Veluwse Schutters

Uitnodiging

 

 17-19 jan. 2014 - Wintertreffen SV Düring (Duitsland)

Koud hè? Naast caravan, camper of tent is een warme slaapzak aan te bevelen. Diehard cowboys en bevroren kogels vindt u hier altijd in het derde weekend van januari!

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland.

Website SV Düring

Uitnodiging

 

 26 jan. 2014 - Cattle Trade (Wateringen)

DWSA wedstrijd georganiseerd door SV O.K.K. Wateringen. Hildo is er nog nooit geweest, maar wat hij er van begrepen heeft, is dit een DWSA (Dutch Western Shooting Association) wedstrijd. Cowboy Action Shooting dus waarbij een parcours doorlopen wordt waar tijdens de stage met met revolver, onderhevel repeteergeweer en coachgun (dubbelloops) geschoten wordt. De beste combinatie van snelheid & precisie wijst uiteindelijk de winnaar aan.

Adres: Veenbes 15, Wateringen

Website SV OKK

Uitnodiging

 

26 jan. 2014 - Snertwedstrijd (Helmond)

Snertweer of geen snertweer, vandaag kunt u uw wapens laden om de strijd aan te gaan bij de 17e Snertwedstrijd van de Helmondse Schietsport Vereniging (HSV) De Helm. De 25 meter zijn voor de vuistvuurwapens, de 50 en zelfs 100 meter worden verschoten met de lange wapens. Inschrijven 8 euro voor de eerste serie, inclusief een lekker warme bak snert, en voor de daaropvolgende series gaan voor 6 euro. Inschrijvingen, disciplines en schiettijden zijn strak georganiseerd. De inschrijving sluit op 20 januari 2014.

Adres: HSV De Helm, Lagedijk 33, Helmond

Website HSV De Helm

Uitnodiging

 

 8 feb. 2014 - Gunsmoke festival (Apeldoorn)

Het jaarlijkse Gunsmoke festival, georganiseerd door de Koninklijke Scherpschutters Van De Veluwe. Op het program staan voor- en achterlaad revolver en voor- en achterlaadgeweer. Alles op de 25 meter. Ook het Europees kampioenschap duel, georganiseerd door de DFDA, zal worden verschoten. Bent u van mening dat ú de snelste duelschutter van Europa bent, dan is het nú het moment om mee te doen! Tevens zal Ron van der Kreeft (onder voorbehoud)aanwezig zijn met een stand antieke wapens, herlaadbenodigdheden etc.

Adres: De Schuttershof, Laan van Zevenhuizen 399, Apeldoorn.

Website KSvdV

Uitnodiging

Einladung

 

 23 feb. 2014 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 15 maart 2014 - Voorjaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

De voorjaars zwartkruitwedstrijd van SV de Vrijheid. Op 25 meter voorlaad revolver/pistool & achterlaad revolver. Op 50 meter voorlaad & achterlaad & vrije klasse geweer. Tevens duelschieten. Het is er altijd erg gezellig en vol is vol, dus zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

  16 maart 2014 - Rolling Block Wedstrijd (Grubbenvorst)

Voor eigenaren van een Rolling Block is het vandaag een speciale dag. U kunt zich vandaag meten met andere RB schutters, en wel op het scherpst van de sportieve snede! De jaarlijkse Rolling Block Wedstrijd, op de banen van SV Het Karabijntje,wordt vandaag weer georganiseerd door Mark, Murielle en Rob. Er wordt geschoten in vier verschillende klasses: Militair, Jacht, Diopter en Pistool. Geschoten wordt er vanaf 10.00h. tot... wie zal het zeggen? Mocht u geen Rolling Block bezitten, laat het u niet weerhouden om het gebeuren mee te maken, er is vast wel een RB te regelen. Van tevoren laten weten dat u komt wordt in ieder geval op prijs gesteld i.v.m. het organiseren van het een en ander zoals bijvoorbeeld brood en soep. Hongerig knallen is niet de bedoeling!

Adres: Brandakkersweg, Grubbenvorst

Contact: Mark Gorissen

 

  23 maart 2014 - Antieke Wapen & Schietsportbeurs (Winterswijk)

Van 10.00 tot 15.00h heeft u in Winterswijk toegang, alleen op vertoon van jachtakte, wapenverlof, KNSA pasje, VNW of EdB lidmaatschap, tegen een entree van 3.50 euro per persoon. U mag een introducé meenemen voor wie u verantwoordelijk bent. Antieke wapens, herlaadmateriaal, lectuur, etc. worden aangeboden. Verlofplichtige spullen als niet vrijgestelde wapens, patronen, slaghoedjes, kruit etc. mogen niet fysiek aanwezig zijn. Lege hulzen mogen wel.
Adres: Schietbaan Jaspers, Jaspersweg 7, 7103 AV Winterswijk.

Uitnodiging

 

 11-13 april 2014 - Frühlingscamp SV Düring (Duitsland)

Het Frühlingscamp van Schützenverein Düring wordt altijd in het derde weekend van april gehouden, in 2014 echter een weekje vroeger vanwege Pasen. Traditioneel worden er tijdens het Frühlingscamp alleen wedstrijden voor achterladers en 'Unterhebel-Repetierbüchsen' gehouden. Met een voorlader schieten mag natuurlijk, maar buiten competitie. Per serie zes schoten op een kaart met diermotieven.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland

Website SV Düring

Uitnodiging

 

 15-18 mei 2014 - Westernweekend SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Reeds het vijfde westernweekend van deze club, een weekend dat het hart van de ware zwartkruitschutter heeft veroverd. Wedstrijden voor & achterlaad revolver op de 25 meter. Op de 50 meter voor & achterlaad geweer, vrij geweer en vuursteen musket (miquelet) op de 50 meter, kanon op de 25 meter en op zowel zaterdag als zondag duelwedstrijden. Verschillende westernstands. Voorinschrijving op de website van SV de Vrijheid..

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL te Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 18 mei 2014 - Historische Wapenbeurs (Beilen)

Vandaag wordt de jaarlijkse wapenbeurs gehouden, van 10.30h tot 15.30h, door de Schietvereniging Beilen, Drenthe. Waar normaal de kogels vliegen staan nu de stands met handelaren in historische wapens en allerhande accessoires. Ook u bent welkom mits u lid bent van een schietvereniging, een bijzondere machtiging hebt of lid bent van een wapenverzamelvereniging. Uiteraard dient u uzelf te kunnen legitimeren en uw lidmaatschapsbewijs te kunnen overleggen. U mag een introducé meenemen voor wie u verantwoordelijk bent. Toegang 2 euro per bezoeker.
Adres: Het 'Schiethuus', Noordveen 23, 9412 AG Beilen.

Website SV Beilen

 

  29 mei - 1 juni 2014 - De Kreukranch (Brummen)

Georganiseerd door WS De Graafschap op en bij de schietbaan van Willem Tell te Brummen. Voorlaad & achterlaad revolver & geweer zijn te schieten, net als de discipline 'miquelet', de gladloops vuursteenmusket op 50 meter. Het duel aangaan? Dat kunt u hier op zaterdag en zondag. Kanon (bombarde) op vrijdag en zaterdag. Een Western Action Shoot, georganiseerd door de DWSA, op de donderdag. Dan nog verscheidene standjes van handelaren en, uiteraard, de niet te versmaden gezelligheid. Voorinschrijving verplicht vanwege de te verwachten drukte.

Adres: Eerbeekseweg 17a te Brummen.

Voor info & inschrijving: Website WS De Graafschap

 

 1 juni 2014 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: Congreshotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede).

Website VNW

 

 6-8 juni 2014 - Westernweekend Bergen op Zoom

Adres: Ruytershoveweg 39, 4622 RK Bergen op Zoom.

Website SV Het Markiezaat

 

 13-15 juni 2014 - Sommercamp SV Düring (Duitsland)

Het niet te missen evenement, altijd in het derde weekend van juni! Gezellig en prachtig gelegen in de bossen. 's Avonds kampvuur. Zes schoten op een kaart met diermotieven. Acht euro voor de eerste kaart, alle volgende 2,50 euro. Klasses: 25 meter voorlaadpistool, revolver voor/achterlaad, 50 meter voorlaadgeweer, geweer achterlaad/Winchester type.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland

Website SV Düring

Uitnodiging

 

 27-29 juni 2014 - Westerntreffen Oldenburg (Duitsland)

Dit jonge westerntreffen in Oldenburg wordt in 2014 voor de tweede maal georganiseerd door de Oldenburger Schützen von 1816 e.V. Als u er een kleine vakantie van wilt maken: u kunt al vanaf 22 juni uw tent opslaan, laatste vertrekdatum is 30 juni 2014. Westernkleding is niet verplicht. Hoe het verder verloopt weet Hildo niet, maar er is wel het een en ander te lezen op hun uitnodiging.

Adres: Johann-Justus-Weg 117, 26127 Oldenburg (Duitsland)

Website Oldenburger Schützen von 1816 e.V.

Uitnodiging

 

  17-20 juli 2014 - Weasel Creek (Wenum/Wiesel)

Het vierde 'Weasel Creek' western weekend. De organisatie is in handen van DVS (De Veluwse Schutters). Een exceptioneel gezellig weekend in een buitengewoon mooie historische omgeving. Velen menen dat het één van de leukste weekenden in Nederland is. Let op: Het maximum aantal bezoekers wordt door de organisatoren beperkt gehouden, u ontvangt automatisch een uitnodiging als u er eerder bent geweest. Zonder uitnodiging niet komen!

Voor info zie de Weasel Creek website.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum/Wiesel (bij Apeldoorn).

Website Weasel Creek

 

 31 juli - 3 aug. 2014 - Westernweekend SDVV (Almelo)

'Almelo' is een begrip onder zwartkruitschutters. Hildo is er nog nooit geweest, maar misschien verandert dat dit jaar. De organisatie is in handen van de Schietvereniging Der Verenigde Volksweerbaarheid.

Adres: Robbenhaarsweg 29, Almelo.

Attentie: Het westernweekend gaat dit jaar definitief niet door vanwege organisatorische omstandigheden.

Website SDVV

 

 8-10 aug. 2014 - Pulverdampf in Düren (Duitsland)

Het ´Internationales Vorderladerschießen und Westerntreffen´ wordt georganiseerd door de Kentucky Muzzle Loaders. Voorladers only, dus laat uw achterlader maar thuis. Percussie of vuursteenslot is wat hier de klok slaat. Zes schoten op de kaart, 25 meter voor revolver of pistool en 50 meter voor de lange wapens. Per schietserie heeft u 15 minuten de tijd en een olieschot vooraf is toegestaan. Van schutters wordt verwacht dat zij in gepaste 'traditionele' kleding op de baan verschijnen. Schietjassen en schiethandschoenen zijn, uiteraard, niet toegestaan.

Adres: Schießstand Wibbelrusch, Nideggener Strasse 275, 52349 Düren (Duitsland). Tel. 0049 (0)2421-58007

Website Kentucky Muzzle Loaders

Uitnodiging

 

 14-17 aug. 2014 - Westernweekend Davy Crockett (Horst)

Het grootste, bekendste en drukste westernweekend van Nederland in de 43e uitvoering. Als u van veel drukte houdt mag u het niet missen, vrijwel iedereen komt u er tegen en stands van handelaren zijn in overvloed aanwezig. Er wordt onder andere duel- en CAS (Cowboy Action Shooting) geschoten. Houd er rekening mee dat u wellicht een paar uurtjes in de rij moet staan voor een schietbeurt en dat het dragen van wapens buiten het schietpunt niet is toegestaan.

Adres: Bergsteeg 20 , 5964 NJ Meterik. Tel: 077 3983122

Website Davy Crockett

 

 15-17 aug. 2014 - Neuwieder Quigley Shoot (Duitsland)

De 4e editie van dit westernweekend wordt georganiseerd door de Neuwieder Schützengesellschaft 1833 e.V. Waar het ongeveer ligt? Ongeveer 174 km vanaf Venlo in zuid-oostelijke richting. 25 meter revolver en pistool, 50 meter voor de lange wapens, tevens knallen op Quigley emmertjes. Voorinschrijving verplicht. Zie de uitnodiging voor alle details.

Adres: Wiedpfad 10 56567 Neuwied-Segendorf, Duitsland.

Website Neuwider Schützengesellschaft 1833 e.V.

Uitnodiging

 

 21-24 aug. 2014 - Sweetwater Swamp (Felde, Duitsland)

Van donderdag tot zondag zwartkruitschieten tijdens dit kleine maar gezellige treffen in het Hoge Noorden van Duitsland, in de buurt van Aurich. Eerder onder de naam Westerntreff Felde, maar nu heet het Sweetwater Swamp. Naast Duitsers zijn er percentueel gezien veel Nederlanders die Sweetwater Swamp weten te vinden. Duelschieten en op de 25 meter baan wordt er geschoten met geweer en single action revolvers. Live muziek wordt verwacht op de zaterdagavond in het belendende café.

Adres: Kuckucksleegde, 26629 Großefehn, Duitsland (beneden Aurich).

Website Sweetwater Swamp

Uitnodiging

 

 4-7 sept. 2014 - Indian Summer Camp (Cloppenburg, Duitsland)

Het westernweekend, of 'Westernlager' zoals onze oosterburen het plegen uit te drukken, wordt georganiseerd door de Western Gruppe des BSV Cloppenburg. Hildo is er zelf nog nooit geweest, maar laat u daardoor niet tegenhouden: het is er vast gezellig.

Adres: An den Ambührener Tannen 7, 49661 Cloppenburg, Duitsland.

Website Westerngruppe des BSV Cloppenburg

Uitnodiging

 

 5 -7 sept. 2014 - Schwäbisch Hall (Duitsland)

Dit is het '46e Internationales Vorderladerschiessen' georganiseerd door Schützengilde Hall, een vereniging die rond het jaar 1300(!) is opgericht. Dit is een joekel van een treffen, in de buurt van Stuttgart, dat massaal bezocht wordt. Wellicht is het zelfs het grootste van Europa. Op het program staat.... schieten met voorladers! Overigens, ook met andere western wapens kan in de specifieke disciplines worden geschoten. Dat betekent dat u uw achterlaad revolver (vast vizier), enkelschots geweer en Winchester (onderhevel repeteergeweer)-achtige, ook mee mag nemen. Schietkleding is een absolute no-go, historische kleding noodzaak.

Adres: Hasenbühl, D - 74523 Schwäbisch Hall-Hesental, Duitsland

Website Schützengilde Hall e.V

 

 6 sept. 2013 - American Tukkerday (Vroomshoop)

Geen zwartkruit westernweekend maar een 'Amerikaanse auto's evenement'. De American Tukkerday is onder anderen een treffen van Amerikaanse auto's met allerlei nevenevenementen, waaronder duelschieten in samenwerking met SV de Vrijheid te Hoogeveen. Op zaterdag vanaf 12.00h worden de demonstraties duel gehouden, er mag alleen met zachte proppen worden geschoten. Voor wapenopslag is gezorgd en alcoholische versnaperingen zijn uiteraard alleen na afloop van het schieten toegestaan. Uw historische zwartkruitkleding wordt zéér op prijs gesteld.

Adres: Amerikalaan, 7681 Vroomshoop (Oost).

Website American Tukkerday

Uitnodiging duel schieten

 

 19-21 sept. 2014 - Westerntreffen Wershofen (Duitsland)

In het derde weekend van september wordt het westerntreffen van Wershofen georganiseerd, van vrijdag tot en met zondag. Niet zo maar in Duitsland maar in de Eiffel, en iedereen weet het, dat is een uitzonderlijk mooi gebied. Geschoten wordt er met lange wapens op de 50 en korte op de 25 meter. Met vuursteen 2 punten extra en met matchwapens, zoals eentje met een diopter of een Stützen, 1 punt aftrek. In ieder geval, uit betrouwbare bron heeft Hildo vernomen dat het hele gebeuren zeer de moeite waard is.

Adres: Am Zahnkreuz, 53520 Wershofen, Duitsland.

Website Wershofen

 

 28 sept. 2014 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 2-5 okt. 2014 - Westerncamp Verden (Duitsland)

Dit westerweekend wordt georganiseerd door de Schwarzpulverunion Aller/Weser e.V. Bij deze vereniging wordt met name met voorladers geschoten, maar ook achterladers en 'Unterhebel-Repetierer (Winchester, etc.) zijn welkom. De disciplines worden met 7 schoten op een motiefschijf verschoten op 25, 50 en zelfs 100 meter, en da's een end hoor!

Adres: Am Stadtwald 2, 27283 Verden (Aller), Duitsland

Website Schwarpulverunion

 

 3-5 okt. 2014 - Westerntreffen Schützengesellschaft Saarbrücken

Een rit naar Saarbrücken is aan te raden voor wie een westernweekend bij onze oosterburen wel ziet zitten. Deze vereniging zag het levenslicht in 1848, dus aan ervaring om een leuk westernweekend te organiseren zal het hen niet ontbreken. Op het programma staan alle disciplines die u als zwartkruitschutter kunnen aanspreken. Op 3 oktober 2014 wordt er tevens een 'Westernflohmarkt' (western vlooienmarkt) georganiseerd.

Adres: Schützenhaus, Am Schanzenberg 30 (aan het einde van het beursterrein), 66117 Saarbrücken, Duitsland.
Website Schützengesellschaft Saarbrücken

Uitnodiging

 

 9 nov. 2014 - Quigley Cup SSV Remington (Venray)

Voor de lange-afstandliefhebbers. 50 meter staand voor & achterlaad revolver en geweer. 100 meter liggend en staand voor & achterlaad geweer. Beetje anders dan een gewone westerndag, want het dragen van wapens buiten het schietpunt is niet toegestaan. Toch is Hildo er al een paar keer geweest en ondanks de fikse afstand Groningen-Limburg vindt hij het de moeite zeker waard! Per email inschrijven en bij vragen kunt u even bellen. Voor info zie de uitnodiging.

Adres: Schietsportcentrum "De Versen", Sinnesstraat 7, 6745 DE Venray.

Website SSV Remington

Uitnodiging

 

 16 nov. 2014 - Wapen & Munitiebeurs (Rucphen)

De jaarlijkse wapenbeurs, georganiseerd door SV Koningsschutters, zal worden gehouden van 9.30h tot 17.00h in Rucphen. Veel exposanten met oude en nieuwe wapens, maar ook munitie. Erkende wapenhandelaren voor vlotte wapen- en munitietransacties. Intree 3 euro en voor leden 1,50 euro. Gratis parkeren en een gezellige kantine, wat wilt u nog meer? Uiteraard alleen toegankelijk op vertoon van uw KNSA-pas of wapen-munitie verzamelvergunning. Per verlofhouder maximaal één introducé die zich moet kunnen legitimeren.

Adres: Baanvelden 22, 4715 RH Rucphen.

Website SV Koningsschutters

Uitnodiging

 

 16 nov. 2014 - Najaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Op zondag alle zwartkruitschutters verzamelen in Hoogeveen! Vandaag zal er weer zwartkruit geschoten worden tijdens de Najaarswedstrijd van SV de Vrijheid. Het Nederlands Kampioenschap Duel wordt verschoten vanaf 11.00 h. Op de 25 meter trekt u uw voorlaad revolver/pistool & achterlaad revolver. De kaart hangt op 50 meter voor voorlaad, achterlaad en vrije klasse geweer. Pieter Kuiper van wapenhandel Kuiper geeft zeer waarschijnlijk acte de présence. Heeft u nog wat nodig, bel dat aan hem door en hij neemt het voor u mee, scheelt weer een rit. Enne: vol is vol, dus zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

Einladung

 

 27-30 nov. 2014 - Wapenbeurs Kassel (Duitsland)

De internationale wapenbeurs in het midden van Duitsland. Geopend donderdag tot zaterdag van 10.00 h tot 18.00 h, zondag van 10.00h tot 14.00h. Blanke wapens, zwartkruitwapens en alles wat er omheen hangt. Intree 15 euro en voor iedereen vanaf 18 jaar toegankelijk. Hildo is er in 2013 geweest, maar vond het wat zwartkruitwapens en accessoires betreft tegenvallen, voor wat zijn mening u waard is. Wel veel militaria en verzamelspul.

Adres: Damaschkestraße 55, 34121 Kassel, Duitsland.

Website wapenbeurs

 

 7 dec. 2014 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 20 dec. 2014 - Fun & Turkey Shoot SV de Vrijheid (Hoogeveen)

De jaarlijkse Funshoot is knallen op 5 houtblokken. De organisatie is in handen van Loden Cees en Hawkeye Henkie, dat zit wel goed dus. Het maakt niet uit wat voor wapen of kaliber u hebt, van nitro Kalashnikov tot zwartkruit Brown Bess of gewoon een pistool of revolver. U dient zo snel mogelijk de 5 houtblokken om te knallen binnen 1 minuut, voorladers 3 minuten. Niet meer dan 5 patronen in het magazijn, maar herladen mag. De snelste wint, en zelfs als u helemaal niet snel bent, het maakt niets uit... het gaat om de fun! Per serie 2 euro. Van 12.00 tot 1600 h Houtblokken. Hebt u nog munitie over? Vanaf 16.00 h de Turkey Shoot!

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL te Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 20 dec. 2014 - Snertwedstrijd The Poachers (Brummen)

De snertwedstrijd van de Poachers was in 2005 het eerste evenement ooit dat Hildo bezocht. Destijds nog zonder wapens en zonder verlof, en zelfs toen was het al de moeite waard. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en om het jaar als rechtgeaard zwartkruitschutter goed af te sluiten, mag u 'm niet missen. Op het programma staan voor & achterlaad revolver (25 meter) en voor & achterlaad geweer (50 meter). U kunt schietkaarten kopen zoveel u wilt en schieten als er een plaats vrij is op de baan. Een kaart kost 3 euro waarop maximaal 5 gaten mogen zitten, bij ieder gat méér volgt puntenaftrek. Zeer betaalbare snert en broodjes met worst houden u op temperatuur!

Adres: Eerbeekseweg 17a te Brummen in het verenigingsgebouw van S.V. Willem Tell.

Website The Poachers

Uitnodiging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Back to zwartkruit index