De toekomst van Het Aquarium
Gebruik je verstand nou eens! Deze is veel te groot man!

 BACK     HOME   

 

26 januari 2005. De 'Euro-Light Remini 605'. Mooi hè?

Dit wordt Hildo's toekomstige bak, tenzij hij natuurlijk tegen een nog mooiere aanloopt. Hier kunnen in elk geval nog meer visjes in zonder dat ze elkaar in de weg zwemmen, en dat is precies wat Hildo wil. Lekker veel ruimte voor iedereen! Hildo denkt dat een standaard 'binnenboordfilter' van Juwel, uitvoering Jumbo, het wel moet kunnen doen. Zeker omdat de visbezetting niet bijzonder hoog wordt. Dit is een relatief goedkope filteroplossing met bijkomend voordeel van geen slangen en (mogelijk lawaaige) pompen/filters onder in de kast hoeven te staan. Ruimte in de bak is er in ieder geval genoeg. Een compleet draaiende bak zou Hildo nauwelijks meer dan duizend Euro gaan kosten. Dat is nog te overzien vindt Hildo. Iemand nog belangstelling voor een prima Juwel 240? Zonder vis, dat wel, want Hildo is bijzonder gehecht aan alle visjes.

De Toekomst

Hildo heeft natuurlijk altijd een oog op de toekomst gericht. En omdat Hildo het aquarium nog veel leuker vindt dan hij in eerste instantie dacht kan hij net zo goed een grotere bak aanschaffen. Wel is de ruimte in Hildo's overvolle huisje beperkt dus moet er wat wijken. Na rijp zelfberaad is Hildo tot de conclusie gekomen dat de televisie maar moet vertrekken. Misschien is er nog ergens een plaatsje vrij te maken voor de TV en anders maar niet. In ieder geval is het duidelijk dat het grotere aquarium moet er komen!

600 liter

Hildo heeft zijn oog laten vallen op een bak van 50cm diep, 60cm hoog en 2 meter breed. Bruto 600 liter, meer dan een keer zo groot als de Juwel 240 die Hildo momenteel in zijn bezit heeft. En een meer dan dubbel zo groot aquarium betekend ook meer dan dubbel zoveel plezier, aldus Hildo. Size does matter!

Omdat Hildo binnenkort ook nog begint met het opknappen van zijn al jaren lekkende huisje moet het nieuwe aquarium nog wel even wachten. Hildo zal alle ruimte hard nodig hebben als vrijwel zijn hele huisje aangepakt wordt.

Zelfs Hildo begrijpt dat niet alles tegelijk kan.

 

Januari 2013. Een sprong in de toekomst!

Inmiddels 8 jaar verder is er nog niets veranderd. Hildo is nog steeds in het bezit van de Juwel 240 en... hij vindt het eigenlijk wel prima. De extra ruimte heeft hij nog steeds niet en de verbouwing van zijn huis laat op zich wachten. Hildo is geen bouwvakker en het ziet er ook niet naar uit dat hij dat binnenkort zal gaan worden. Maar... met niet al te veel visjes is een Juwel 240 is ook een mooie bak hoor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 BACK     HOME