Hildo's Micro Magic!

Een échte wedstrijd modelzeiler!

 BACK 

Hildo's Micro, de NED 133 Blowjob, in actie

 

Toertocht in Dokkum 2004 (Friesland)

Voor de start. Een wirwar van boten die allemaal een zo gunstig mogelijke plaats proberen te vinden voor het startsein komt. Groot probleem was toch wel het gebrek aan wind. Zeilt niet echt prettig, soms moest er zelfs een boot uit het water gehaald worden omdat hij niet door het 'windwak' heen kon komen.

 

Tijdens de tocht worden 4 stops ingelast om zo het deelnemersveld wat bij elkaar te houden. De grotere boten lopen over het algemeen toch iets harder. Ook geeft dat mooi de tijd om wat te praten of de zeilen nóg wat beter af te stellen.

 

 

 BACK 

De Micro Magic van de Duitse firma Graupner is sinds 1998 op de markt. Het bootje heeft het inmiddels geschopt tot de meest verkochte modelzeilboot van Nederland met nu meer dan 1500 uitgegeven wedstrijd nummers, en niet geheel zonder redenen. Het scheepje is met zijn romplengte van slechts 53 cm en totale hoogte van minder dan een meter een van de kleinste op de markt en daardoor makkelijk in de auto te vervoeren en thuis op te bergen. De totale prijs van minder dan 250 euro voor het bouwpakket, zender en alle ander benodigdheden maakt het scheepje toegankelijk voor een groot publiek. Toch zijn de zeileigenschappen en het zeilplezier gelijk aan die van een 'echte'. Opkruisen, aan de wind, voor de wind, het kan allemaal. Door de uitstekende vaareigenschappen is er inmiddels een grote groep mensen die regelmatig aan de waterkant te vinden zijn om wedstrijden te zeilen. Van Noord tot Zuid zijn in Nederland zogenaamde 'vaargroepen' als paddestoelen uit de grond geschoten. Wedstrijden met echte Micro Magic klassenreglementen voor de fanatieke wedstrijdzeiler alsook funraces met een wat gemoedelijker sfeer voor mensen die winnen leuk vinden, maar voor wie gezelligheid op de eerste plaats staat. Niets anders nodig dan wat water, een paar gekleurde plastic flessen als boeien, en het wedstrijdparcours is klaar. Racen maar!

 

Mocht uw interesse voor de Micro of andere zeilboten gewekt zijn, klik eens op onderstaande links.

 

Micromagic.nl (de 'serieuze' Micro Magic wedstrijdzeilers)

www.modelzeilen.nl (funraces voormalig veel Micro's maar nu vooral Saphir en andere zeilboot types)

Het Saphir forum (Forum van modelzeilen.nl voor de Saphir en andere zogenaamde 'Open Klasse' zeilboten)

 

 

 

 

 

 

 

Dokkum rond - 2004

Jaarlijks wordt er in Dokkum een toertocht, voor radiografisch bestuurbare zeilboten, gehouden. Dokkum is voorzien van bijzonder mooi vaarwater, zonder drijvende planten waarin de bootjes verstrikt kunnen raken, en je kunt probleemloos het voormalige vestingstadje helemaal rondzeilen. Fantastisch om te doen en ook nog wat leuks om te zien als je een keer niet naar de boot kijkt.

 

Aaltje maakte hier een bliksemstart met Blowjob, terwijl Hildo een paar foto's maakte, en schoot vrijwel alle andere en zelfs grotere boten voorbij. Maar haar geluk hield geen stand...

 

Van het deelnemersveld van 24 boten wist Hildo uiteindelijk een 18e plaats te bemachtigen. Niet slecht aangezien het zijn eerste 'zeilwedstrijd' betrof.