Hildo's Harley! (page 3)
Af en toe een beetje onderhoud!

 Back to motorindex     page 1     page 2     page 3  


33 years and counting!

30 augustus 2019. Onderhoud

Sleutelwerk aan de Harley, daar heeft Hildo nog nooit veel zin in gehad. Hij is zelfs met een sterke sleutelweerzin behept maar soms moet u wel want aan noodzakelijk onderhoud ontkomt niemand. Tenzij u de motor naar de dealer brengt, maar dat heeft Hildo nog nooit gedaan en dat gaat ook niet gebeuren.

Wat is er te onderhouden?
Nieuw 24T voortandwield van PBI met een moderne lockplate zodat ie nooit losloopt, stukken beter dan de oude lockwasher. Een 49T achtertandwiel van een Shovel FXR, die heeft precies dat beetje nodige extra offset. Een simpele nickel plated ketting van Tsubaki, was net een blow-out aanbieding van bij z'n werk (Motorcycle Storehouse) en Hildo kon er daarom goedkoper aankomen, glimmen doet ie ook nog! Nieuwe remschijf achter die weer mooi vlak is. Wat remblokken voor op het linker FXWF klauwtje en wat DOT5 silicone in de hoofdremcilinder op het stuur, kan ie ook weer een beetje remmen.

Bearing support

Die is relatief onlangs nog vervangen met een nieuw lager. Veel rijden doet Hildo inmiddels niet meer dus het lager moet nog wel even kunnen. Anders is het altijd vervangen want ze willen wel stuk en als u alles er toch af heeft liggen... Zeker met een primaire bak, dan bent u de hele middag bezig voor dat kogellager.

 

 

 

 
 Back to motorindex     page 1     page 2     page 3