Hildo's tuin!
De bloemetjes (page 3)

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3 

Wie kent ze niet? De vergeetmijnietjes die u vast ook ziet in het gras. Een heel aardig bloempje die bijzonder vasthoudend is. Maait u ze plat? Geeft niets want voordat u het weet staan ze er alweer. Pas maximaal genieten als u er voor op de knieŽn gaat. Bent u wat ouder? Pak dan uw leesbril of vergrootglas en laat u ontroeren. Wel overdag want 's avonds gaan ze slapen en vouwen alle blaadjes dicht.

 

Aaarrgghh!! Deze schreeuw hoort u regelmatig als u erop let. Iedere tuinier rukt ze daarna met grof geweld de grond uit. Ach, ach, denkt Hildo dan bij zichzelf, ze weten niet wat ze doen. De Hanenpoot geeft u hele trossen met witte bloemen. Hier heeft Hildo een enkel trosje gefotografeerd. Vindt u ze niet overweldigend? Hildo heeft er heel veel van! Veel mooi groen blad maar de fijne structuur van de delicate bloemetjes is alleen te zien als u er heel dicht bij staat. Als u dat doet, weet Hildo zeker dat u zich nooit meer vergrijpt aan deze geweldige plant.

 

Kent u deze, tamelijk forse, plant? Wel bijna een meter hoog met een zeer rijke bloei. De Helikopterplant! Tenminste, zo noemt Hildo deze steeds vanzelf terugkomende schoonheid, de echte naam is Hildo niet bekend. De blaadjes lijken met wat fantasie wel op de wieken van een helikopter, vandaar.

 

Hier de Helikopterplant in close-up. Een echte schoonheid met een mooie heldere kleur. Wel oppassen met veel wind want ze zijn nogal lang en kunnen makkelijk omwaaien, en dat is zonde vindt Hildo.

 

Hier een bloeiende stengel van de Helikopterplant van bovenaf gefotografeerd. De bloemenzee blijft maar doorgaan want zoals u ziet staan er nog veel bloemetjes te trappelen van ongeduld om Hildo's tuin te verfraaien. De plant plant zich voort door met wortels onder de grond door te groeien en ergens anders weer een nieuwe plant te vormen. Het lijkt sterk op de manier van bijvoorbeeld bramen of brandnetels. Ook dit is een zeer mooie plant en Hildo kijkt altijd verheugd weer toe als hij aan het begin van het jaar omhoogschiet. Fantastisch!

 

De vruchten van de Aalbes. Een beetje zuur, ondanks dat ze er zo mooi zoet uitzien. Evengoed een fijn gezicht en als Hildo in z'n hangmat ligt te dommelen plukt hij graag een paar besjes van deze struik, die inmiddels een indrukwekkende omvang heeft bereikt.

 

Lekker! Stop ze in je mond, bijt ze een beetje stuk en zuig de inhoud eruit. Schilletje gooi je weer weg. Dit is de kruisbessenbos van Hildo's moeder en ieder jaar smaken ze weer heerlijk. Wel wachten met plukken tot de besjes een beetje zacht geworden zijn want dan pas worden ze lekker zoet. Dit jaar gaat Hildo er kruisbessenjam van maken. Lekker, gezond en ze groeien zo maar gratis. Die kun je toch niet laten hangen?

 

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3 

Dit zijn de bloemen van de grote boom die Hildo rechts achter in zijn tuin heeft staan. Wat voor boom het is, weet Hildo niet maar als de bloemetjes uitgebloeid zijn komen er zwarte besjes aan. De besjes schijnen giftig te zijn, niet zeker, maar Hildo probeert het maar niet uit. Voor je het weet is het de laatste keer geweest dat je van de tuin hebt kunnen genieten, denkt Hildo bij zichzelf.. De bloemen zelf zijn evenwel van een buitenaardse schoonheid. Hildo krijgt er tranen in zijn ogen van ontroering bij het aanschouwen van dit prachtige wonder der natuur! Woorden schieten tekort. Snotter.

 

Heide! Doodgewone dopheide die u ook overal in het wild kunt zien. Hildo heeft er al jaren een bosje van staan en vindt het een geweldige plant. De structuur van de stengels is zeer bijzonder en de de kleine 'explosie' van de bloem is zeer grappig. Dit is een blijvertje hoor!

 

De Tinusstruik. De Latijnse naam is iets met Tinus maar Hildo weet niet meer precies wat het was. Geeft natuurlijk niets want om van mooie bloemen te kunnen genieten heeft u geen enkele kennis van de Latijnse taal nodig. Afgezien daarvan... maakt het u wat uit hoe deze plant heet? Hildo niet want hij is druk bezig om met volle teugen van haar schoonheid te genieten. Een fantastische plant die zowel zomers als 's winters heerlijk groen blijft en rond April zelfs voorzien is van prachtige bloemen. Kijkt u even mee? Even een beetje dichterbij... Zie de foto hieronder.

 

Wow! Jazeker, deze jaren 60 uitspraak is geheel van toepassing op de overweldigende schoonheid en de mate van detail die de bloemen van de Tinusstruik ten toon spreiden. Ook voor deze plant geldt: kopen, planten, en nooit weer wat aan hoeven doen. Genieten zonder enige moeite! Krijgt u trouwens ook zin in een spiegelei?

 

Afrikaantjes! Een doodgewoon plantje dat veel mensen in hun tuin hebben staan. En Hildo geeft ze groot gelijk want dit plantje kan rijk bloeien en zal daarbij de mooiste bloemen ten toon spreiden. Vermeerdering is simpel. Als ze uitgebloeid zijn, verzamelt u de langwerpige zaden, die wel iets op een afgebrande lucifer lijken, en u poot die aan het begin van het volgende jaar. Succes gegarandeerd mits u ze niet laat uitdrogen.