Hildo's tuin!
De bloemetjes (page 2)

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3 

Hildo's tuin is niet al te groot maar dat hoeft geen belemmering te zijn voor de leukste bloemetjes. Moeilijk of veel werk is het helemaal niet. Sterker nog, veel van Hildo's bloemetjes groeien helemaal vanzelf in zijn tuintje en hoeven niet eens in de bouwmarkt of bij de bloemist te worden aangeschaft! Genieten voor een prikkie dus. 

Dat fysieke schoonheid makkelijker in plaatjes dan in woorden te vangen is bewijst Hildo u hier ter plekke.

 

Hildo's rozenstruik. Aangeschaft toen Hildo zijn paleisje kocht en deze struik heeft het ieder jaar telkens weer uitstekend gedaan. Soms zitten er wel meer dan 100 bloemen tegelijk aan, en de plant bloeit de hele zomer door tot aan de vorst. Heel erg mooi, maar er is ook een keerzijde... Ze ruiken helaas niet.

 

Dit is een grootbloemige roos. De kleur is zacht en zelfs haast een beetje lichtgevend. Hildo check altijd even op insecten, en steekt dan zijn neus erin om even flink te snuiven. Deze ruikt heerlijk!

 

Blauwbelletje noemt Hildo deze bloemen. Ze staan er elk jaar weer als een van de eersten, al in April. Hoe dit bolgewas echt heet weet Hildo niet meer maar hij vindt ze desondanks hartstikke mooi!

 

Blauwe Druifjes. Een bolgewasje dat ieder jaar trouw terugkomt. Het lijkt een klein onooglijk kluwentje als je er op het eerste gezicht bij langs loopt. Even op de knieŽn en u ontwaard de echte schoonheid van dit aandoenlijke bloemetje.

 

Hildo steekt zo zijn handen tussen de brandnetels. Ha, ha! Niet echt natuurlijk want dit zijn dovenetels en die prikken echt niet. Ze bloeien met mooie kleine witte bolvormige bloemtrosjes en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Prachtig tot midden Juni, daarna verwelken ze. Hildo heeft er twee hele grote bossen van!

 

Ach gut... kijk eens wat lief. Twee lieveheersbeestjes op een dovenetel!

 

Deze bloem is zo helder van kleur dat zelfs de meest high tech digitale fotochip er niet goed weg mee weet. Het is een bloem van de Rhodondendronstruik die Hildo een jaar of tien geleden kocht. Zoals u misschien weet, is dit een plant die het uitstekend doet op zandgrond en een gigantische omvang kan bereiken maar met klei een probleem heeft. Ondanks de flinke hoeveelheid zand en potgrond rond de wortels heeft deze Rhodondendron erg lang nodig gehad om aan de dikke kleigrond te wennen, waaruit Hildo's tuintje nu eenmaal bestaat. Gelukkig doet hij het de laatste jaren steeds beter. Fantastisch, vindt Hildo.

 

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3 

Oho! Deze kennen we allemaal, maar herkent u hem ook? Een plant met een indrukwekkende bloem, als je 'm maar van heel dicht bekijkt. Hildo heeft er elk jaar weer massa's van! Mooi hŤ, zo'n Boterbloempje.

 

Tien jaar geleden ongeveer gekocht, en dit is de laatste der Mohikanen. Tulpen komen elk jaar weer terug, maar wel steeds minder in aantal. Da's jammer maar Hildo heeft hier altijd wel veel van genoten. Donkerrood met een gele streep aan de punt van de bloem. Vindt Hildo een mooie kleurcombinatie. Het is net Blowjob, zijn Micro Magic modelzeilbootje.

 

Heerlijke bloemen om te zien. Fragiele schoonheid doet het altijd goed vindt Hildo. Deze zijn van de kersenboom. Jammer dat de vogels de kersen altijd eerder te pakken hebben dan Hildo, maar de bloemen zijn in ieder geval ook zeer de moeite waard!

 

De kersenboom zelf. Een jaar of 7 oud en hij draagt elk jaar steeds meer kersen.

 

Dit is zijn de kersen zelf. Nu nog groen maar zodra ze van kleur verschieten zijn de vogels er als eerste bij. Vaak niet eens om ze allemaal op te eten, maar gewoon om de boom domweg te molesteren. De kersen liggen dan, nog half groen, op de grond zonder opgegeten te worden. Vernielzucht heet dat, en Hildo is er niet blij mee.

 

Ook deze kennen we allemaal. Een prachtige bloem, aldus Hildo, die sterk ondergewaardeerd wordt. Prachtig om te zien en van dichtbij van een ontroerende schoonheid. Bovendien is het een bijzonder makkelijk te houden plant die zichzelf ook nog eens prima vermeerdert. Hier hoeft u echt niets aan te doen. Een topper, die paardebloem.

 

Het lijkt wel wat op het oude logo van het songfestival, en die kennen alleen de wat rijpere dames en heren onder ons. Toch is dit zelfde paardebloem als hierboven. Een meester in de transformatiekunst. Je kunt er nog tegen aan blazen ook. Dan vliegen alle zaadjes als mini parachutisten weg. Leuk! Wanneer heeft u dat voor het laatst gedaan?