Hildo op het vliegerveld
Wat gebeurt daar zoal?

 BACK   

Een middagje op het vliegerveld is niet alleen goed voor een frisse neus en wat beweging, nee... je ontmoet ook zo maar weer wat andere mensen.

Sommige zijn best apart, zoals bijvoorbeeld Henkie uit Friesland. Henkie is, dat kun je rustig zeggen, een vliegerfanaat zoals Hildo ze nog niet eerder gezien heeft!

 

Henkie met z'n zelfgemaakte delta. Buggyen met windkracht 15. Monsterding zeg, en zelfs met weinig wind vliegt ie zolang de vliegerlijnen maar niet te zwaar zijn.

 

Henkie bezig met het in elkaar zetten van een, alweer zelfgemaakte en bedachte, vlieger. Wat het precies is weet Hildo nog steeds niet maar het wordt in ieder geval bestuurd als vierlijner.

 

De satellietvlieger van de zijkant gezien. De ronde wieltjes draaien tijdens het vliegen in het rond.

 

Bijna de lucht in, maar niet helemaal. Met minder wind gaat het beter, heeft Henkie voorspeld.

 

Hier gespot een vliegeraar in de dop! Het lijkt Calimero wel, maar pas op, dit wordt een hele grote. Dat moet wel als je pa 'Bekflip' Karel heet!

 

 

 

  BACK  

 

 

 

Vliegertalk. Yeah, mine is bigger than your's...

 

Hildo's collega Karel aan de lijnen van de Bora 4.5. Dacht nog dat ie al aardig buggyen kon, maar dat viel een beetje tegen. Gelukkig is 1 1/2 tot 2 meter hoog eruit gelift worden om vervolgens onzacht met je gezicht tegen het veld te knotsen ook een kunst. Karel gaat in het vervolg als Meneer Bekflip door het leven. Proficiat!

See Karel Crash! (1.6mb)

 

De satellietvlieger lijkt hier niet goed te worden maar er is niets aan de hand. Flexibel is deze vlieger's middelname. Veel wind is niet goed en het leek dan ook beter om niet tot het uiterste te gaan. Jammer als ie stuk gaat.

 

Henkie's remlijnen van z'n Peter Lynn Rebble waren zomaar 35 cm korter geworden. Da's ook vreemd zeg, vond Henkie. De vorige keer was het nog goed en vloog ie als de beste. Bijzonder.

 

Hildo probeert het nog een keer met de C-Quad 2.2. Ietwat weinig wind, maar vloog verder goed. Goeie upwind performance trouwens, zelfs met de matige wind. Hildo denkt zelfs dat het upwind beter gaat dan met een matras.

 

Tja, en dan komt het opvouwen weer. Het is simpel, Hildo weet het, en mede daarom wordt Hildo er helemaaal niet goed van als het telkens weer niet lukt. De zweetdruppels parelen al op Hildo's voorhoofd en de bloeddruk stijgt met sprongen. Dit is echt de aller, allerlaatste keer geweest! Gelukkig wist Henkie na wat vijven en zessen de vlieger wel weer in het zakje te krijgen.