Hildo's Prijzenparadijs!
Zelfs voor Hildo valt er nog wel eens wat te winnen!

 Back to Zwartkruit Index   

Tijdens westerndagen en weekeinden worden er uiteraard schietwedstrijden gehouden. Meestal in voor en achterlaad revolver en voor en achterlaad geweer. Hildo schiet altijd de wedstrijden voor voorladers. Hoe hoger uw score, hoe hoger u eindigt en des te mooier de prijzen!

Erg veel prijzen heeft Hildo nog niet gewonnen, maar hij doet zijn best!

 

En hoe smaakt het wijntje? Lekker hoor, aldus Hildo, alleen eerst even wennen

 

6 juni 2009. Westerweekend SV De Vrijheid (Hoogeveen)

Deze verschrikkelijk mooie medaille voor de tweede plaats bij de voorlaad revolvers kreeg Hildo van het bestuur van SV de Vrijheid. Erg bijzonder, want hij is het niet gewend om prijzen in ontvangst te mogen nemen. Dat lukt hem volgend jaar vast niet nogmaals bij het tweede westernweekend, want dan komen er gegarandeerd meer deelnemers. Evengoed, déze heeft Hildo binnen.

Gefeliciteerd Hildo! Dank u, dank u.

 

26 september 2009 . Zwartkruitdag SVV De Musketiers (Havelte)

De score van 87 punten was genoeg voor de tweede plaats in de KNSA-discipline genaamd 'Mariette'. Waarom het Mariette heet weet Hildo niet, het zijn gewoon replica voorlaad revolvers. Er waren heel veel prijzen te vergeven in de verschillende disciplines die geschoten zijn. Hildo ging naar huis met vier roze vaasjes. Wat hij daar mee kan doen?. 'Stuk gooien' werd geopperd, maar Hildo gaat voor een andere. Hij gaat er zijn bloemen opzetten, wel van plastic natuurlijk. Hildo heeft ze al jaaaren liggen!

 

19 december 2009. Snertwedstrijd The Poachers (Brummen)

Voor zijn vierde plaats bij de voorlaad revolvers is Hildo verblijd met een 12" beugelzaag. Voorzien van zowel een hout- als metaalzaagblad. Handig tijdens een westernweekend als er een boom in de weg staat of wanneer u meent dat uw loop toch iets te lang is.

De gietaluminium tentharingen zijn voor Hildo's nul punten score bij de voorlaad geweren met de Brown Bess. Dit soort haringen zijn prima te gebruiken als het camping terrein tijdens een westernweekeind wat winderig is, want deze hebben een super grip, zelfs in los zand. Het komt allemaal weer hartstikke goed uit. Hoe is het mogelijk hè?

 

21 november 2010. Zwartkruitdag SV de Vrijheid (Hoogeven)

De eerste prijs bij de discipline Miquelet (vuursteen musket op de 50 meter). En wat is dat dan ding op de foto, denkt u wellicht... Een fantastisch mooie prullebak! Perfect om de zaken bij de tent netjes op orde te houden tijdens een western weekend. Uiteraard volledig in de stijl van het Wilde Westen. Hildo kreeg ook nog een gouden medaille, in de geel / zwarte club kleuren van SV De Vrijheid, het is de eerste gouden plak in zijn leven!

Dat zoiets even breed wordt uitgemeten, dat begrijpt u.

 

21 mei 2011. Derde prijs vuursteen. Westernweekend SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Hildo valt ditmaal in de prijzenregen, gedeeltelijk geholpen door het feit dat er niet al te veel vuusteenschutters zijn. Dit fantastische handgemaakte hoefijzer mag hij nu de zijne noemen en daarbij komt ook nog een setje tuinverlichting die op zonne energie werkt. Eindeloos Milieuvriendelijk licht dus en, alweer hartstikke handig om, bijvoorbeeld, 's nachts op een westernweekend de scheerlijnen van de tent te markeren.

 

27 augustus 2011. Westerweekend Sweetwater Swamp (Duitsland)

Hildo mocht, overladen met prijzen, weer naar huis. Voor iets van een 8e plaats, meent Hildo, een azijn en olie spray setje, gewonnen bij het duel. Ze zijn voor gebruik in de keuken gedacht maar Hildo ziet ze als prima inzetbaar om olie op wapens te sproeien en de azijn uitvoering om wapens te ontblauwen.

De BFR zorgde voor de tweede prijs bij de achterlaad revolvers: De zilveren medaille én echt leren patroonhouders om aan een riem bevestigd te worden. Handig voor patronen voor zijn Rolling Block, de 45-70 van de BFR passen er trouwens ook in!

 

3 juni 2012. Derde prijs miquelet!

De derde prijs, tijdens het westerweekend van SV de Vrijheid te Hoogeveen. Hildo is, gezien de concurrentie, bijzonder in zijn nopjes. Goed voor een hoefijzer met vuursteen èn een Winchester in miniatuurformaat als aansteker. Prima om zijn rokertje of fornuis op een stijlvolle manier van een vlammetje te voorzien..

 

25 november 2012. 2e prijs revolver

Wederom een prijs van de rijk gevulde tafel, gewonnen tijdens de 2012 Quigley Cup, georganiseerd door SVV Remington in Venray. Hildo wordt 2e van 3 schutters in de discipline handvuurwapen met 57 punten op de 50 meter... maar alleen omdat er vrijwel alleen geweerschutters zijn. Mazzeltje dus. Met een set van tien pennen heeft Hildo nog jaren schrijfplezier. Dat komt goed uit, want dat hij graag schrijft is u vast niet ontgaan.

 

 

20 december 2008. Hildo is de topschutter!

Tijdens de laatste schietdag van het jaar wordt altijd een wedstrijdje georganiseerd door Hildo's club, SV Cassidy. Alle aanwezigen verschieten 5 kogels met het .22 grendelgeweertje van de club op een gelukskaart. De afmeting van de kaart is iets van een forse ansicht en in de kleine vierkantjes die er op afgebeeld staan, staan willekeurige nummers. Mist u de kaart helemaal, dan verliest u. Schiet u toevallig nummers die bij elkaar opgeteld hoger zijn dan die van de medeschutters, dan wint u. En zie, Hildo heeft de eerste prijs gewonnen. En dat is best speciaal want dat is hem, tijdens zijn hele leven, nog nooit gebeurd! Een leverworst is direct onder alle aanwezigen verdeeld & opgegeten. Het tweede gedeelte van de prijs, een fles wijn gaat mee naar huis.

 

28-30 augustus 2009. Westernweekend Felde (Duitsland)

Ziet u wat Hildo gewonnen heeft? Een oplaadbare LED-lamp voor in de tent. Maar ook voor thuis want hij heeft nergens stroom behalve in de keuken en de kamer. Maar, waarin zou Hildo dan winnaar kunnen zijn vraagt u zich misschien af? De organisatie meende dat Hildo deze prijs moest krijgen voor de dikste dreunen. De overige schutters stopten letterlijk met schieten zodra de BFR op de kaart gericht werd. Als Hildo zelf schiet, merkt hij het niet, maar vooral voor de schutters die naast hem staan verstoort de klap en bijbehorende drukgolf de concentratie behoorlijk.

 

15 november 2009. Zwartkruitdag Hoogeveen

Elke keer is het raak, na de wedstrijden volgt de prijsuitreiking. In volgorde van prestatie mogen de schutters naar voren komen. Na een zoen van een aardige dame en een hand van Johan, de man die in dit geval de uitslagen bekend maakte, kunnen de schutters een smaakvolle prijs uitzoeken. Hildo ging ditmaal naar huis met een setje tuinfakkels voor zijn vierde plaats bij de voorlaad revolvers. De fakkels komen goed van pas tijdens het kamperen bij een zwartkruitweekend!

 

25 september 2010. Zwartkruitdag SVV De Musketiers (Havelte)

Ditmaal viel Hildo zelfs drie maal in de prijzen! Bij het duel, voorlaadrevolver en zelfs voorlaadgeweer. Kijkt u even mee? Een waterkoker op 12V, handig voor een bakkie koffie onderweg om weer even bij te komen van een westernweekend. Een driepoot statief voor het fototoestel, komt ie er zelf ook nog een keer op bij een westernweekend. De derde prijs is een combinatie, dienblad / emmer / handwarmers. Het dienblad is perfect om thuis de kruitbuisjes te vullen. Het emmertje is voor een Quigly schot, mocht het nog eens zover komen, en de hartvormige handwarmers zijn geweldig tijdens het winter kamperen op een westernweekend. Het doosje met de pen is een leuke attentie van SV de Musketiers, kan ie thuis de data op de muur schrijven van de volgende Zwartkruitdag van SV De Musketiers.

 

18 december 2010. Snertwedstrijd The Poachers (Brummen)

Laten we niet vergeten, Hildo doet zijn best om zo hoog mogelijk te eindigen. In dat licht bezien was het beter geweest om niet met de BFR aan deze wedstrijd deel te nemen. Ondanks dat hij de revolver al weer een paar jaar in bezit heeft lukt het nog steeds niet om er goed mee te schieten. Gelukkig is hij geduldig en er vast van overtuigd dat het ooit gaat het lukken om een fatsoenlijke score neer te zetten. Een fatsoenlijke prijs, perfect voor het inluiden van het nieuwe westernjaar, heeft hij in ieder geval.

 

17 juli 2011. ?? plaats bij voorlaadgeweer. Westernweekend Weasel Creek

Hildo schoot met Betty, z'n koloniale musket, deze sneeuwketting set bijelkaar. Welke plaats hij heeft bereikt is hij alweer vergeten, maar erg hoog zat hij met zijn score niet. In ieder geval, deze kettingen gaan goed van pas komen als hij weer eens dreigt vast te gaan zitten op het terrein van SV Düring tijdens het wintertreffen.

 

7 jan 2012. Fles Eagle Creek. Oliebollentreffen in Wenum-Wiesel

Het schietjaar begint goed. Op het terrein van de Veluwse Schutters, Weasel Creek dus, en de wijn heet Eagle Creek. Da's passend. Deze heeft Hildo bijelkaar geschoten met de BFR. Nu leeft de hoop dat de wijn een lekkere zal zijn. 'Wijn is meestal zuur', aldus Hildo, die vermoedt dat de Fransen, maar ook andere wijnbouwers, telkens weer dezelfde fouten maken. Als de druiven van de bossen komen zijn ze nog heerlijk zoet.

Edit: Na een paar glaasjes... buitengewoon smaakvol. Deze wil hij nóg wel een keer winnen!

 

17 maart 2012. Vleesprijzen!

De eerste zwartkruitwedstrijd van SV de Vrijheid in 2012. Er zijn verder geen miquelet schutters. Met slechts één deelnemer is het niet zo moeilijk om de eerste prijs in de wacht te slepen, maar dat is niet leuk. Hildo doet daarom mee in de voorlaadgeweer klasse. Dertien kogels op 50 meter op een reguliere pistoolkaart met Lucy, de Brown Bess. Het totaal van 36 punten is goed voor de allerlaatste plaats in de klasse voorlaadgeweer en daarmee goed voor een vleesprijs.

Eerlijk zullen we alles delen

De onderste worst is nogal gekruid, dus die is voor Hildo. Het bovenste vlees is voor Hildo´s kat. Zonde? Echt niet! Hildo is er een voorstander van dat een vleeseter echt vlees krijgt. Die vleesbrokjes in blik... heeft u die wel eens geproefd? Hildo wel en hij kan u vertellen dat het wel lekker ruikt, toegevoegde geurstoffen om de mens te bedotten, maar dat het tamelijk muf smaakt. Echt rauw vlees is ècht véél lekkerder, en dat is te merken aan het enthousiasme van zijn kat! Dit vlees wordt in ieder geval opgedeeld in porties van 100 gram en ingevroren... Bijtie gaat voorlopig goede tijden tegemoet, net als Hildo.

 

 Back to Zwartkruit Index