Hildo's zwartkruit wedstrijd kalender!
Evenementen, westerndagen en -weekeinden! Zwartkruit only

 Back to zwartkruit index  

Voor alle hier vermelde wedstrijden geldt dat alle zwartkruitschutters welkom zijn. Bezoek aan de beurzen van de Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars is alleen toegankelijk voor de VNW-leden en hun introducé's.

Evenement aanmelden

Mail als u meent dat uw zwartkruit evenement hier niet zou misstaan. Wellicht dat een bezoeker in spé het leest. Als u foutjes in data ziet, of iets anders wat niet klopt, heel graag doorgeven, dan zal Hildo het onverwijld corrigeren.

Misschien ten overvloede: Hildo neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de hier geplaatste data, want hij is een warhoofd. Het is van belang, alvorens af te reizen, contact op te nemen met de organisatie van de wedstrijd of het evenement zodat u zeker weet dat alles klopt.

Kleding

Voor alle western evenementen wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Schietkleding als schietjassen en dergelijke zijn niet toegestaan.

Nederland

Neem uw KNSA lidmaatschapskaart en wapenverlof mee naar de wedstrijd. Zorg ervoor dat u een uitnodiging bij u hebt van de organiserende schietvereniging zodat de politie, bij een eventuele controle, kan zien waar u met uw wapens naar toe gaat.

Buitenland

Voor wedstrijden in het buitenland heeft u, behalve uw KNSA lidmaatschapskaart, wapenverlof en een uitnodiging van de organiserende schietvereniging, ook nog een Europese Vuurwapenpas nodig. Deze is te verkrijgen via Bijzondere Wetten. Een Vuurwapenpas kost op het moment van schrijven (2012) 40 euro en is een jaar geldig. De pas loopt tegelijk af met uw verlof en kan vijf maal verlengd worden voor tien euro per keer. De wapens waar u in het buitenland mee wilt gaan schieten, of ook alle wapens die u heeft, kunnen er op worden bijgeschreven. Voor sommige landen is uw Europese Vuurwapenpas niet voldoende. Stel u van te voren op de hoogte van de wetten die voor het door u te bezoeken land gelden, en ook voor de eventuele transitlanden, om ellende te voorkomen.

Dutch Muzzleloaders wedstrijdkalender

De wedstrijdkalender van The Dutch Muzzleloaders is stukken completer dan die van Hildo, zeker als het om KNSA wedstrijden gaat..

Weten wat, waar, wanneer gebeurt volgens de Dutch Muzzleloaders? Klik hier naar The Dutch Muzzleloaders!

 

  5 jan. 2013 - Oliebollenwedstrijd De Veluwse Schutters (Wenum-Wiesel)

Voorheen werd de fameuze oliebollenwedstrijd georganiseerd door SV De Vrijheid in Hoogeveen, maar de organisatie is nu in handen van DVS (De Veluwse Schutters). Derhalve is het vanaf heden knallen en oliebollen eten tot u ploft op het terrein van Weasel Creek. De exacte details worden vanzelf geplaatst op de website van DVS als Het Evenement nadert.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum/Wiesel (Bij Apeldoorn).

Website De Veluwse Schutters

 

 18-20 jan. 2013 - Wintertreffen SV Düring (Duitsland)

Koud he? Naast caravan, camper of tent is een warme slaapzak aan te bevelen. Diehard cowboys en bevroren kogels vindt u hier!

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland.

Website SV Düring

 

 9 feb. 2013 - Gunsmoke festival (Apeldoorn)

Het jaarlijkse Gunsmoke festival, georganiseerd door de Koninklijke Scherpschutters Van De Veluwe. Op het program staan voor- en achterlaad revolver en voor- en achterlaadgeweer. Alles op de 25 meter. Ook het Europees kampioenschap duel, georganiseerd door de DFDA, zal worden verschoten. Bent u van mening dat ú de snelste duelschutter van Europa bent, dan is het nú het moment om mee te doen!

Adres: De Schuttershof, Laan van Zevenhuizen 399, Apeldoorn.

Website KSvdV

Uitnodiging

 

 3 maart. 2013 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Gecombineerd met tentoonstelling.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 16 maart 2013 - Voorjaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

De voorjaarswedstrijd zwartkruitwedstrijd van SV de Vrijheid. Op 25 meter voorlaad revolver / pistool & achterlaad revolver. Op 50 meter voorlaad & achterlaad & vrije klasse geweer. Tevens Duel Schieten. Vol is vol dus zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 19-21 april 2013 - Frühlingscamp SV Düring (Duitsland)

Het Frühlingscamp van Schützenverein Düring. Traditioneel worden er tijdens het Frühlingscamp alleen wedstrijden achterladers en 'Unterhebel-Repetierbüchsen' gehouden. Met een voorlader schieten mag natuurlijk, maar buiten competitie. Per serie zes schoten op een kaart met diermotieven.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland

Website SV Düring

Uitnodiging

 

 19-21 april 2013. Wapenbeurs Kassel (Duitsland)

De internationale wapenbeurs in het midden van Duitsland. Geopend donderdag tot zaterdag van 10.00h tot 18.00h, zondag van 10.00h tot 14.00h. Blanke wapens, zwartkruitwapens en alles wat er omheen hangt. Intree 15 euro en voor iedereen vanaf 18 jaar toegankelijk.

Adres: Damaschkestraße 55, 34121 Kassel, Duitsland

Website wapenbeurs

 

  9-12 mei 2013 - De Kreukranch (Brummen)

Georganiseerd door WS De Graafschap op en bij de schietbaan van Willem Tell te Brummen. Voorlaad & achterlaad revolver & geweer zijn te schieten, net als de discipline 'Miquelet', de gladloops vuursteenmusket op 50 meter. Het duel aangaan? Dat kunt u hier op zaterdag en zondag. Kanon (Bombarde) op vrijdag en zaterdag. Een Western Action Shoot, georganiseerd door de DWSA, op de donderdag. Dan nog de verschillende standjes van handelaren en, uiteraard, de niet te versmaden gezelligheid. Voorinschrijving verplicht vanwege de te verwachten drukte.

Adres: Eerbeekseweg 17a te Brummen.

Voor info & inschrijving: Website WS De Graafschap

 

 30 mei - 2 juni 2013 - Westernweekend SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Reeds het vijde westernweekend van deze club, een weekend dat het hart van de ware zwartkruitschutter heeft veroverd. Wedstrijden voor & achterlaad revolver op de 25 meter. Op de 50 meter voor & achterlaad geweer, vrij geweer en vuursteen musket (miquelet) op de 50 meter, kanon op de 25 meter en op zowel zaterdag als zondag duelwedstrijden. Verschillende westernstands. Voorinschrijving op de website van SV de Vrijheid..

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL te Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 2 juni 2013 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Gecombineerd met tentoonstelling.

Adres: Congreshotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 14-16 juni 2013 - Sommercamp SV Düring (Duitsland)

Het niet te missen evenement! Gezellig en prachtig gelegen in de bossen. 's Avonds kampvuur. Zes schoten op een kaart met diermotieven. Acht euro voor de eerste kaart, alle volgende 2,50 euro. Klasses: 25 meter voorlaadpistool, revolver voor/achterlaad, 50 meter voorlaadgeweer, geweer achterlaad/Winchester type.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland

Website SV Düring

Uitnodiging

 

  18-21 juli 2013 - Weasel Creek (Wenum/Wiesel)

Het 3e 'Weasel Creek' Western Weekend. De organisatie is in handen van DVS (De Veluwse Schutters). Een exceptioneel gezellig weekend in een buitengwoon mooie historische omgeving. Velen menen dat het één van de leuktste weekenden in Nederland is. Het maximum aantal bezoekers wordt door de organisatoren beperkt gehouden, dus op tijd inschrijven is aanbevolen.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum/Wiesel (bij Apeldoorn).

Voor de inschrijving, uitnodiging en contact-info zie de Weasel Creek website.

Website Weasel Creek

 

 1-4 aug. 2013 - Westernweekend SDVV (Almelo)

'Almelo' is een begrip onder zwartkruitschutters. Hildo is er nog nooit geweest, maar misschien verandert dat dit jaar. De organisatie is in handen van de Schietvereniging Der Verenigde Volksweerbaarheid.

Adres: Robbenhaarsweg 29, Almelo.

Website SDVV

 

 8-11 aug. 2013 - Pulverdampf in Düren (Duitsland)

Het ´Internationales Vorderladerschießen´ word georganiseerd door de Kentucky Muzzle Loaders. Voorladers only, dus laat uw achterlader maar thuis. Percussie of vuursteensloten is wat de klok slaat. Zes schoten op de kaart, 25 meter voor revolver of pistool en 50 meter voor de lange wapens. Per schietserie heeft u 15 minuten de tijd en een olieschot vooraf is toegestaan. Van schutters wordt verwacht dat zij in gepaste 'traditionele' kleding op de baan verschijnen. Schietjassen en schiethandschoenen zijn, uiteraard, niet toegestaan.

Adres: Schießstand Wibbelrusch, Nideggener Strasse 275, 52349 Düren (Duitsland). Tel. 0049 (0)2421-58007

Website Kentucky Muzzle Loaders

 

 16-18 aug. 2013 - Westernweekend Davy Crockett (Horst)

Het grootste, bekendste en drukste westernweekend van Nederland in de 43e uitvoering. Als u van veel drukte houdt mag u het niet missen, vrijwel iedereen komt u er tegen en stands van handelaren zijn in overvloed aanwezig. Er wordt onder andere duel- en CAS (Cowboy Action Shooting) geschoten. Houd er rekening mee dat u wellicht een paar uurtjes in de rij moet staan voor een schietbeurt en dat het dragen van wapens, buiten het schietpunt, niet is toegestaan.

Adres: Bergsteeg 20 , 5964 NJ Meterik. Tel: 077 3983122

Website Davy Crockett

 

 22-25 aug. 2013 - Sweetwater Swamp (Felde, Duitsland)

Van donderdag tot zondag zwartkruitschieten tijdens dit kleine maar gezellige treffen in het Hoge Noorden van Duitsland, in de buurt van Aurich. Eerder onder de naam Westerntreff Felde, maar nu heet het Sweetwater Swamp. Behalve Duitsers zijn er percentueel gezien veel Nederlanders die Sweetwater Swamp weten te vinden. Duel schieten en op de 25 meter baan wordt er geschoten met geweer en single action revolvers. Live muziek wordt verwacht op de zaterdagavond in het belendende café.

Adres: Kuckucksleegde, 26629 Großefehn, Duitsland (beneden Aurich).

Website Sweetwater Swamp

Uitnodiging

 

 27 aug. - 2 sept. 2013 - Schwäbisch Hall (Duitsland)

Dit is het '45e Internationales Vorderladerschiessen' georganiseerd door Schützengilde Hall, een vereniging die rond het jaar 1300(!) is opgericht. Dit is een joekel van een treffen, in de buurt van Stuttgart, dat massaal bezocht wordt en in totaal een hele week duurt. Wellicht is het zelfs het grootste van Europa. Voor veel  schutters perfect om te combineren met een vakantie. Volgens de kalender van Schützengilde Hall wordt het treffen gehouden van maandag 27 augustus tot zondag 2 september en op het program staat.... schieten met voorladers! Overigens, ook met andere western wapens kan in de specifieke disciplines worden geschoten. Dat betekent dat u uw achterlaad revolver (vast vizier), enkelschots geweer en Winchester (onderhevel repeteergeweer)-achtige, ook mee mag nemen. Schietkleding is een absolute no-go, historische kleding noodzaak.

Adres: Hasenbühl, D - 74523 Schwäbisch Hall-Hesental, Duitsland

Website Schützengilde Hall e.V

 

 6-7 sept. 2013 - American Tukkerday (Vroomshoop)

Voor de verandering... dit is geen zwartkruit westernweekend maar een US car evenement. De American Tukkerday is een treffen van Amerikaanse auto's in de ruimste zin van het woord met allerlei nevenevenementen, onder andere duelschieten, in samenwerking met SV de Vrijheid te Hoogeveen. Op zaterdag 7 september vanaf 12.00h worden de demonstraties duel gehouden, waarbij alleen met zachte proppen mag worden geschoten. Voor wapenopslag is gezorgd en alcoholische versnaperingen zijn uiteraard alleen na afloop van het schieten toegestaan. Hildo schiet mee en ook u bent, als duelschutter, uitgenodigd. Uiteraard wordt uw historische zwartkruitkleding zéér op prijs gesteld. Voor meer informatie betreffende deze 10e uitvoering van dit jaarlijkse evenement verwijst Hildo u naar onderstaande link die u naar de American Tukkerday website brengt.

Adres: Amerikalaan, 7681 Vroomshoop (Oost)

Website American Tukkerday

Uitnodiging duel schieten

 

 13-15 sept. 2013 - Westerntreffen Wershofen (Duitsland)

Het derde weekend van september wordt het westerntreffen van Wershofen georganiseerd, van vrijdag t/m zondag. Niet zo maar in Duitsland maar in de Eiffel, en iedereen weet het, dat is een uitzonderlijk mooi gebied. Geschoten wordt er met lange wapens op de 50 en korte op de 25 meter. Met vuursteen 2 punten extra en met matchwapens, zoals eentje met een diopter of een Stützen, 1 punt aftrek. Vorig jaar stond er onder andere nog een 'Hit the bucket' (Eimerschiessen), live country muziek van Chicken Train, een trapperlauf en een modeshow gelopen door de deelnemers(!) op het menu, hier is heel wat gaande. In ieder geval, uit betrouwbare bron heeft Hildo vernomen dat het hele gebeuren zeer de moeite waard is.

Adres: Am Zahnkreuz, 53520 Wershofen, Duitsland.

Website Wershofen

Uitnodiging

 

 22 sept. 2013 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Gecombineerd met tentoonstelling.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 03-06 okt. 2013 - Westerntreffen Schützengesellschaft Saarbrücken

Een rit naar Saarbrücken is aan te raden voor wie een westernweekend bij onze oosterburen wel ziet zitten. Deze vereniging zag het levenslicht in 1848, dus aan ervaring om een leuk westernweekend te organiseren zal het hen niet ontbreken. Op het programma staan alle disciplines die u als zwartkruitschutter kunnen aanspreken. Voor meer informatie... zie de uitnodiging.

Adres: Schützenhaus, Am Schanzenberg 30 (aan het einde van het beursterrein), 66117 Saarbrücken, Duitsland.
Website Schützengesellschaft Saarbrücken

Uitnodiging

 

 10 nov. 2013 - Wapen & Munitiebeurs (Rucpen)

De jaarlijkse wapenbeurs, georganiseerd door SV Koningsschutters, zal deze dag worden gehouden van 9.30h tot 17.00h in Rucphen. Veel exposanten met veel oude en nieuwe wapens en munitie. Erkende wapenhandelaren voor vlotte wapen en munitie transacties. Intree 3 euro en voor leden 1.50 euro. Gratis parkeren en een gezellige kantine, wat wilt u nog meer? Uiteraard alleen toegankelijk op vertoon van uw KNSA pas of wapen-munitie verzamel vergunning. Per verlofhouder maximaal 1 introducé die zich moet kunnen legitimeren.

Adres: Baanvelden 22, 4715 RH Rucphen

Advertentie / uitnodiging

 

 17 nov. 2013 - Najaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Op zondag alle zwartkruitschutters verzamelen in Hoogeveen! Vandaag zal er weer zwartkruit geschoten worden tijdens de Najaarswedstrijd van SV de Vrijheid. Het Nederlands Kampioenschap Duel wordt verschoten vanaf 11.00h. Op de 25 meter trekt u uw voorlaad revolver/pistool & achterlaad revolver. De kaart hangt op 50 meter voor voorlaad, achterlaad en vrije klasse geweer. Pieter Kuiper van wapenhandel Kuiper geeft acte de présence. Heeft u nog wat nodig, bel dat aan hem door en hij neemt het voor u mee, scheelt weer een rit. Enne: vol is vol dus zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 28 nov. - 1 december 2013. Wapenbeurs Kassel (Duitsland)

De internationale wapenbeurs in het midden van Duitsland. Geopend donderdag tot zaterdag van 10.00h tot 18.00h, zondag van 10.00h tot 14.00h. Blanke wapens, zwartkruitwapens en alles wat er omheen hangt. Intree 15 euro en voor iedereen vanaf 18 jaar toegankelijk.

Adres: Damaschkestraße 55, 34121 Kassel, Duitsland.

Website wapenbeurs

 

 1 dec. 2013 - Quigley Cup SSV Remington (Venray)

Voor de langeafstandliefhebbers. 50 meter staand voor & achterlaad revolver en geweer. 100 meter liggend en staand voor & achterlaad geweer. Beetje anders dan een gewone westerndag, want het dragen van wapens buiten het schietpunt is niet toegestaan. Toch is Hildo er al een paar keer geweest, ondanks de fikse afstand Groningen-Limburg, vindt hij het de moeite zeker waard!

Adres: Schietsportcentrum "DE VERSEN", Sinnesstraat 7, 6745 DE Venray.

Website SSV Remington

 

 8 dec. 2013 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Gecombineerd met tentoonstelling.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 14 dec. 2013 - Snertwedstrijd The Poachers (Brummen)

De snertwedstrijd van de Poachers was in 2005 het eerste evenement ooit dat Hildo bezocht. Destijds nog zonder wapens en zonder verlof, en zelfs toen was het al de moeite waard. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en om het jaar, als rechtgeaarde zwartkruitschutter, goed af te sluiten, mag u 'm niet missen. Op het programma staan voor & achterlaad revolver (25 meter) en voor & achterlaad geweer (50 meter). De wedstrijddoelen bestaan uit kaarten met een wild zwijn waarop maximaal 5 gaten mogen zitten, bij ieder gat meer volgt er puntenaftrek. Schieten op een miniatuur Quigley emmertje behoort tot de mogelijkheden. Zeer betaalbare snert en broodjes met worst houden u op temperatuur!

Adres: Eerbeekseweg 17a te Brummen in het verenigingsgebouw van S.V. Willem Tell.

Website The Poachers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Back to zwartkruit index