Hildo's zwartkruit wedstrijdkalender!
Evenementen, westerndagen en -weekeinden! Zwartkruit only

 Back to zwartkruit index  

Voor alle hier vermelde wedstrijden geldt dat alle zwartkruitschutters welkom zijn. Bezoek aan de beurzen van de Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars is alleen toegankelijk voor de VNW-leden en hun introducé's.

Evenement aanmelden

Mail als u meent dat uw zwartkruit evenement hier niet zou misstaan. Wellicht dat een bezoeker in spé het leest. Als u foutjes in data ziet, of iets anders wat niet klopt, heel graag doorgeven, dan zal Hildo het onverwijld corrigeren.

Misschien ten overvloede: Hildo neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de hier geplaatste data, alles is onder voorbehoud, want hij is een warhoofd. Het is van belang, alvorens af te reizen, contact op te nemen met de organisatie van de wedstrijd, of het evenement, zodat u zeker weet dat alles klopt.

Kleding

Voor alle western evenementen wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Schietkleding als schietjassen en dergelijke zijn nooit toegestaan.

Nederland

Neem uw KNSA lidmaatschapskaart en wapenverlof mee naar de wedstrijd. Zorg ervoor dat u een uitnodiging bij u hebt van de organiserende schietvereniging zodat de politie, bij een eventuele controle, kan zien waar u met uw wapens naar toe gaat.

Buitenland

Voor wedstrijden in het buitenland heeft u, behalve uw KNSA lidmaatschapskaart, wapenverlof en een uitnodiging van de organiserende schietvereniging, ook nog een Europese Vuurwapenpas nodig. Deze is te verkrijgen via Bijzondere Wetten. Een Vuurwapenpas kost op het moment van schrijven (2012) 40 euro en is een jaar geldig. De pas loopt tegelijk af met uw verlof en kan vijf maal verlengd worden voor tien euro per keer. De wapens waar u in het buitenland mee wilt gaan schieten, of ook alle wapens die u heeft, kunnen er op worden bijgeschreven. Voor sommige landen is uw Europese Vuurwapenpas niet voldoende. Stel u van te voren op de hoogte van de wetten die voor het door u te bezoeken land gelden voor zowel wapens als munitie, ook voor de eventuele transitlanden, om ellende te voorkomen.

Dutch Muzzleloaders wedstrijdkalender

Weten wat, wanneer, waar gebeurt volgens de Dutch Muzzleloaders? Klik hier naar The Dutch Muzzleloaders.

Belangrijk

Datums voorzien van ???? zijn op dit moment nog niet bekend.

 

  10 jan. 2015 - Oliebollenwedstrijd  (Wenum-Wiesel)

Voorheen werd de fameuze oliebollenwedstrijd georganiseerd door SV De Vrijheid in Hoogeveen, maar de organisatie is nu in handen van DVS (De Veluwse Schutters). Derhalve is het vanaf 9.30 h t/m 16.00 h knallen en oliebollen eten tot u ploft op het terrein van Weasel Creek. De exacte details worden vanzelf geplaatst op de website van DVS als Het Evenement nadert.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum-Wiesel (Bij Apeldoorn).

Website De Veluwse Schutters

Uitnodiging

 

 16-18 jan. 2015 - Wintertreffen SV Düring (Duitsland)

Koud hè? Naast caravan, camper of tent is een warme slaapzak aan te bevelen. Diehard cowboys en bevroren kogels vindt u hier altijd in het derde weekend van januari!

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland.

Website SV Düring

Uitnodiging

 

 1 feb. 2015 - Snertwedstrijd (Helmond)

Snertweer of geen snertweer, vandaag kunt u uw wapens laden om de strijd aan te gaan bij de 18e Snertwedstrijd van de Helmondse Schietsport Vereniging (HSV) De Helm. De 25 meter zijn voor de vuistvuurwapens, de 50 en zelfs 100 meter worden verschoten met de lange wapens. Inschrijven 8 euro voor de eerste serie, inclusief een lekker warme bak snert, en voor de daaropvolgende series gaan voor 6 euro. Inschrijvingen, disciplines en schiettijden zijn strak georganiseerd. Inschrijfinfo op de uitnodiging.

Adres: HSV De Helm, Lagedijk 33, Helmond.

Website HSV De Helm

Uitnodiging

 

 14 feb. 2015 - Gunsmoke festival (Apeldoorn)

Het jaarlijkse Gunsmoke festival, georganiseerd door de Koninklijke Scherpschutters Van De Veluwe. Op het program staan voor- en achterlaad revolver en voor- en achterlaadgeweer. Alles op de 25 meter. Ook het Europees Kampioenschap duel, georganiseerd door de DFDA, zal worden verschoten. Bent u van mening dat ú de snelste duelschutter van Europa bent, dan is het nú het moment om dat te laten zien!

Adres: De Schuttershof, Laan van Zevenhuizen 399, Apeldoorn.

Website KSvdV

Uitnodiging

 

 1 maart. 2015 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

  7 maart 2015 - Rolling Block Wedstrijd (Grubbenvorst)

Voor eigenaren van een Rolling Block is het vandaag een speciale dag. U kunt zich vandaag meten met andere RB schutters, en wel op het scherpst van de sportieve snede! De jaarlijkse Rolling Block Wedstrijd, op de banen van SV Het Karabijntje,wordt vandaag weer georganiseerd door Mark, Murielle en Rob. Er wordt geschoten in vier verschillende klasses: Militair, Jacht, Diopter en Pistool. Geschoten wordt er vanaf 10.00 h tot... wie zal het zeggen? Mocht u geen Rolling Block bezitten, laat het u niet weerhouden om het gebeuren mee te maken, er is vast wel een RB te regelen. Van tevoren laten weten dat u komt wordt in ieder geval op prijs gesteld in verband met het organiseren van het een en ander zoals bijvoorbeeld brood en soep. Hongerig knallen is niet de bedoeling!

Adres: Brandakkersweg, Grubbenvorst.

Contact: Mark Gorissen

 

 14 maart 2015 - Voorjaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

De voorjaarszwartkruitwedstrijd van SV de Vrijheid. Op 25 meter voorlaad revolver/pistool & achterlaad revolver. Op 50 meter voorlaad & achterlaad & vrije klasse geweer. Tevens duelschieten. Het is er altijd erg gezellig en vol is vol, dus zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

  22 maart 2015 - Antieke Wapen & Schietsportbeurs (Winterswijk)

Van 10.00 tot 15.00 h heeft u in Winterswijk toegang, alleen op vertoon van jachtakte, wapenverlof, KNSA pasje, VNW of EdB lidmaatschap, tegen een entree van 3,50 euro per persoon. U mag een introducé meenemen voor wie u verantwoordelijk bent. Antieke wapens, herlaadmateriaal, lectuur, etc. worden aangeboden. Verlofplichtige spullen als niet vrijgestelde wapens, patronen, slaghoedjes, kruit, etc. mogen niet fysiek aanwezig zijn. Lege hulzen mogen wel.
Adres: Schietbaan Jaspers, Jaspersweg 7, 7103 AV Winterswijk.

Website Schietbaan Jaspers

 

 17-19 april 2015 - Frühlingscamp SV Düring (Duitsland)

Het Frühlingscamp van Schützenverein Düring wordt altijd in het derde weekend van april gehouden. Traditioneel worden er tijdens het Frühlingscamp alleen wedstrijden voor achterladers en 'Unterhebel-Repetierbüchsen' gehouden. Met een voorlader schieten mag natuurlijk, maar buiten competitie. Per serie zes schoten op een kaart met diermotieven.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland

Website SV Düring

 

 19 april 2015 - Historische Wapenbeurs (Beilen)

Vandaag wordt de jaarlijkse wapenbeurs gehouden, van 10.30 h tot 15.30 h, door de Schietvereniging Beilen, Drenthe. Waar normaal de kogels vliegen, staan nu de stands met handelaren en particulieren in historische wapens en allerhande schietsport gerelateerde accessoires. U bent welkom mits u lid bent van een schietvereniging, een bijzondere machtiging hebt of lid bent van een wapenverzamelvereniging. Uiteraard dient u uzelf te kunnen legitimeren en uw lidmaatschapsbewijs te kunnen overleggen. U mag een introducé meenemen voor wie u verantwoordelijk bent. Toegang 2 euro per bezoeker.
Adres: Het Schiethoes, Noordveen 23, 9412 AG Beilen.

Website SV Beilen

 

  14-17 mei 2015 - The Tucker Kreuk Ranch (Almelo)

Georganiseerd door Warnveldse Schuttersvereniging "De Graafschap". Vanaf 2015 op en bij de schietbaan van S.V. SDVV te Almelo (Niet langer bij Willem Tell te Brummen). Voorlaad & achterlaad revolver & geweerdisciplines zijn te schieten, net als de discipline 'miquelet', de gladloops vuursteenmusket op 50 meter. Het duel aangaan? Dat kunt u hier op zaterdag en zondag. Kanon (bombarde) op vrijdag en zaterdag. Een Western Action Shoot, georganiseerd door de DWSA, op de donderdag. Dan nog verscheidene standjes van handelaren en, uiteraard, de niet te versmaden gezelligheid. Voorinschrijving verplicht vanwege de te verwachten drukte.

Adres: Robbenhaarsweg 29, 7603 NT Almelo.

Voor info & inschrijving: Website WS De Graafschap

Programma The Tucker kreuk Ranch

 

 4-7 juni 2015 - Westernweekend SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Reeds het vijfde westernweekend van deze club, een weekend dat het hart van de ware zwartkruitschutter heeft veroverd. Wedstrijden voor & achterlaad revolver op de 25 meter. Op de 50 meter voor & achterlaad geweer, vrij geweer en vuursteen geweer op de 50 meter, kanon op de 25 meter en op zowel zaterdag als zondag duelwedstrijden. Verschillende westernstands. Voorinschrijving op de website van SV de Vrijheid..

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL te Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 7 juni 2015 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: Congreshotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede).

Website VNW

 

 19-21 juni 2015 - Sommercamp SV Düring (Duitsland)

Het niet te missen evenement, altijd in het derde weekend van juni! Gezellig en prachtig gelegen in de bossen. 's Avonds kampvuur. Zes schoten op een kaart met diermotieven. Acht euro voor de eerste kaart, alle volgende 2,50 euro. Klasses: 25 meter voorlaadpistool, revolver voor/achterlaad, 50 meter voorlaadgeweer, geweer achterlaad/Winchester type.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland

Website SV Düring

 

 27-28 juni 2015 - Uncle Ted's barnshoot (Horst)

Achterlaad geweer, achterlaad revolver/pistool op de kaart op zaterdag. Cowboy Action op zondag. De wapens dienen origineel of van een model van vóór 1900 te zijn. 30-30, zwartkruit en nitro is toegestaan. Kamperen is beperkt mogelijk en u dient zich daarvoor van te voren in te schrijven.

Adres: Bergsteeg 20 , 5964 NJ Meterik.

Website Davy Crockett

Uitnodiging

 

 25-28 juni 2015 - Westerntreffen Oldenburg (Duitsland)

Dit jonge westerntreffen in Oldenburg is in 2013 voor de eerste maal georganiseerd door de Oldenburger Schützen von 1816 e.V. Westernkleding is niet verplicht. Hoe het verder verloopt, en of het ook dit jaar georganiseerd gaat worden, weet nog Hildo niet.

Adres: Johann-Justus-Weg 117, 26127 Oldenburg (Duitsland)

Website Oldenburger Schützen von 1816 e.V.

 

  16-19 juli 2015 - Weasel Creek (Wenum/Wiesel)

Het vijfde 'Weasel Creek' western weekend. De organisatie is in handen van DVS (De Veluwse Schutters). Een exceptioneel gezellig weekend in een buitengewoon mooie historische omgeving. Velen menen dat het één van de leukste weekenden in Nederland is. Let op: Het maximum aantal bezoekers wordt door de organisatoren beperkt gehouden, u ontvangt automatisch een uitnodiging als u er eerder bent geweest.

Voor info zie de Weasel Creek website.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum/Wiesel (bij Apeldoorn).

Website Weasel Creek

 

 7-9 aug. 2015 - Pulverdampf in Düren (Duitsland)

Het ´Internationales Vorderladerschießen und Westerntreffen´ wordt georganiseerd door de Kentucky Muzzle Loaders. Voorladers only, dus laat uw achterlader maar thuis. Percussie of vuursteenslot is wat hier de klok slaat. Zes schoten op de kaart, 25 meter voor revolver of pistool en 50 meter voor de lange wapens. Per schietserie heeft u 15 minuten de tijd en een olieschot vooraf is toegestaan. Van schutters wordt verwacht dat zij in gepaste 'traditionele' kleding op de baan verschijnen. Schietjassen en schiethandschoenen zijn, uiteraard, niet toegestaan.

Adres: Schießstand Wibbelrusch, Nideggener Strasse 275, 52349 Düren (Duitsland). Tel. 0049 (0)2421-58007

Website Kentucky Muzzle Loaders

 

 14-16 aug. 2015 - Westernweekend Davy Crockett (Horst)

Het grootste, bekendste en drukste westernweekend van Nederland in de 43e uitvoering. Als u van veel drukte houdt mag u het niet missen, vrijwel iedereen komt u er tegen en stands van handelaren zijn in overvloed aanwezig. Er wordt onder andere duel- en CAS (Cowboy Action Shooting) geschoten. Houd er rekening mee dat u wellicht een paar uurtjes in de rij moet staan voor een schietbeurt en dat het dragen van wapens buiten het schietpunt niet is toegestaan.

Adres: Bergsteeg 20 , 5964 NJ Meterik. Tel: 077 3983122

Website Davy Crockett

 

 13-16 aug. 2015 - Neuwieder Quigley Shoot (Duitsland)

De vijfde editie van dit westernweekend wordt georganiseerd door de Neuwieder Schützengesellschaft 1833 e.V. Waar het ongeveer ligt? Ongeveer 174 km vanaf Venlo in zuid-oostelijke richting. 25 meter revolver en pistool, 50 meter voor de lange wapens, tevens knallen op Quigley emmertjes. Voorinschrijving verplicht.

Adres: Wiedpfad 10 56567 Neuwied-Segendorf, Duitsland.

Website Neuwider Schützengesellschaft 1833 e.V.

 

 20-23 aug. 2015 - Sweetwater Swamp (Felde, Duitsland)

Van donderdag tot zondag zwartkruitschieten tijdens dit kleine maar gezellige treffen in het Hoge Noorden van Duitsland, in de buurt van Aurich. Eerder onder de naam Westerntreff Felde, maar nu heet het Sweetwater Swamp. Naast Duitsers zijn er percentueel gezien veel Nederlanders die Sweetwater Swamp weten te vinden. Duelschieten en op de 25 meter baan wordt er geschoten met geweer en single action revolvers. Live muziek wordt verwacht op de zaterdagavond in het belendende café.

Adres: Kuckucksleegde, 26629 Großefehn, Duitsland (beneden Aurich).

Website Sweetwater Swamp

Uitnodiging

 

 3-6 sept. 2015 - Indian Summer Camp (Cloppenburg, Duitsland)

Het westernweekend, of 'Westerntreffen' zoals deze Duitse cowboys het noemen, wordt georganiseerd door de Western Gruppe des BSV Cloppenburg. Hildo is er zelf nog nooit geweest, maar laat u daardoor niet tegenhouden: het is er vast erg gezellig!

Adres: An den Ambührener Tannen 7, 49661 Cloppenburg, Duitsland.

Website Westerngruppe des BSV Cloppenburg

 

 4-6 sept. 2015 - Schwäbisch Hall (Duitsland)

Dit is het '46e Internationales Vorderladerschiessen' georganiseerd door Schützengilde Hall, een vereniging die rond het jaar 1300(!) is opgericht. Dit is een joekel van een treffen, in de buurt van Stuttgart, dat massaal bezocht wordt. Wellicht is het zelfs het grootste van Europa. Op het program staat.... schieten met voorladers! Overigens, ook met andere western wapens kan in de specifieke disciplines worden geschoten. Dat betekent dat u uw achterlaad revolver (vast vizier), enkelschots geweer en Winchester (onderhevel repeteergeweer)-achtige, ook mee mag nemen. Schietkleding is een absolute no-go, historische kleding noodzaak.

Adres: Hasenbühl, D - 74523 Schwäbisch Hall-Hesental, Duitsland

Website Schützengilde Hall e.V

 

 18-20 sept. 2015 - Westerntreffen Wershofen (Duitsland)

In het derde weekend van september wordt het westerntreffen van Wershofen georganiseerd, van vrijdag tot en met zondag. Niet zo maar in Duitsland maar in de Eiffel, en iedereen weet het, dat is een uitzonderlijk mooi gebied. Geschoten wordt er met lange wapens op de 50 en korte op de 25 meter. Met vuursteen 2 punten extra en met matchwapens, zoals eentje met een diopter of een Stützen, 1 punt aftrek. In ieder geval, uit betrouwbare bron heeft Hildo vernomen dat het hele gebeuren zeer de moeite waard is.

Adres: Am Zahnkreuz, 53520 Wershofen, Duitsland.

Website Wershofen

 

 20 sept. 2015 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 5-11 okt. 2015 - Westerncamp Verden (Duitsland)

Dit lange westernweekend wordt georganiseerd door de Schwarzpulverunion Aller/Weser e.V. Bij deze vereniging wordt met name met voorladers geschoten, maar ook achterladers en 'Unterhebel-Repetierer (Winchester, etc.) zijn welkom. De disciplines worden met 7 schoten op een motiefschijf verschoten op 25, 50 en zelfs 100 meter, en da's een end hoor! De wedstrijden worden op twee dagen verschoten. Westernkleding verplicht.

Adres: Am Stadtwald 2, 27283 Verden (Aller), Duitsland.

Website Schwarpulverunion

Uitnodiging

 

 2-4 okt. 2015 - Westerntreffen Schützengesellschaft Saarbrücken

Een rit naar Saarbrücken is aan te raden voor wie een westernweekend bij onze oosterburen wel ziet zitten. Deze vereniging zag het levenslicht in 1848, dus aan ervaring om een leuk westernweekend te organiseren zal het hen niet ontbreken. Op het programma staan alle disciplines die u als zwartkruitschutter kunnen aanspreken, zie de uitnodiging.

Adres: Schützenhaus, Am Schanzenberg 30 (aan het einde van het beursterrein), 66117 Saarbrücken, Duitsland.
Website Schützengesellschaft Saarbrücken

Uitnodiging

 

 8 nov. 2015 - Quigley Cup SSV Remington (Venray)

Voor de lange-afstandliefhebbers. 50 meter staand voor & achterlaad revolver en geweer. 100 meter liggend en staand voor & achterlaad geweer. Beetje anders dan een gewone westerndag, want het dragen van wapens buiten het schietpunt is niet toegestaan. Toch is Hildo er al een paar keer geweest en ondanks de fikse afstand Groningen-Limburg vindt hij het de moeite zeker waard! Per email inschrijven en bij vragen kunt u even bellen.

Adres: Schietsportcentrum "De Versen", Sinnesstraat 7, 6745 DE Venray.

Website SSV Remington

 

 8-11 okt. 2015 - Wapenbeurs Kassel (Duitsland)

De internationale wapenbeurs in het midden van Duitsland. Geopend donderdag tot zaterdag van 10.00 h tot 18.00 h, zondag van 10.00 h tot 14.00 h. Blanke wapens, zwartkruitwapens en alles wat er omheen hangt. Intree 15 euro, zondag 10 euro en voor iedereen vanaf 18 jaar toegankelijk. Hildo is er in 2013 geweest, maar vond het wat zwartkruitwapens en accessoires betreft tegenvallen, voor wat zijn mening u waard is. Wel veel militaria en verzamelspul.

Adres: Damaschkestraße 55, 34121 Kassel, Duitsland.

Website wapenbeurs

 

 14 nov. 2015 - Najaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Let op: Nu op zaterdag ipv zondag! Dus op zaterdag alle zwartkruitschutters verzamelen in Hoogeveen! Vandaag zal er weer zwartkruit geschoten worden tijdens de Najaarswedstrijd van SV de Vrijheid. Het Nederlands Kampioenschap Duel wordt georganiseerd door de DFDA en verschoten vanaf 11.00 h. Op de 25 meter trekt u uw voorlaad revolver/pistool & achterlaad revolver. De kaart hangt op 50 meter voor voorlaad, achterlaad en vrije klasse geweer. Enne: vol is vol, zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 15 nov. 2015 - Les Marquis Shooting (Bergen op Zoom)

Westernshoot. Cowboy action wedstrijd volgens DWSA richtlijnen.

Adres: Ruytershoveweg 39, 4622 RK Bergen op Zoom.

Website SV Het Markiezaat

Uitnodiging

 

 15 nov. 2015 - Wapen & Munitiebeurs (Rucphen)

De jaarlijkse wapenbeurs, georganiseerd door SV Koningsschutters, zal worden gehouden van 9.30h tot 15.30h in Rucphen. Veel exposanten met oude en nieuwe wapens, maar ook munitie. Erkende wapenhandelaren voor vlotte wapen- en munitietransacties. Gratis parkeren en een gezellige kantine, wat wilt u nog meer? Uiteraard alleen toegankelijk op vertoon van uw KNSA-pas of wapen-munitie verzamelvergunning. Per verlofhouder maximaal één introducé die zich moet kunnen legitimeren.

Adres: Baanvelden 22, 4715 RH Rucphen.

Website SV Koningsschutters

Uitnodiging

 

 6 dec. 2015 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 19 dec. 2015 - Snertwedstrijd The Poachers (Brummen)

De snertwedstrijd van de Poachers was in 2005 het eerste evenement ooit dat Hildo bezocht. Destijds nog zonder wapens en zonder verlof, en zelfs toen was het al de moeite waard. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en om het jaar als rechtgeaard zwartkruitschutter goed af te sluiten, mag u 'm niet missen. Op het programma staan voor & achterlaad revolver (25 meter) en voor & achterlaad geweer (50 meter). U kunt schietkaarten kopen zoveel u wilt en schieten als er een plaats vrij is op de baan. Een kaart kost 3 euro waarop maximaal 5 gaten mogen zitten, bij ieder gat méér volgt puntenaftrek. Zeer betaalbare snert en broodjes met worst houden u op temperatuur!

Adres: Eerbeekseweg 17a te Brummen in het verenigingsgebouw van S.V. Willem Tell.

Website The Poachers

Uitnodiging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Back to zwartkruit index