HILDO'S TUIN!

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3 

Hildo's tuin in de winter, zonder sneeuw.   

 

Weiland grenzend aan Hildo's tuin, Met schaapjes. Wat zijn ze leuk hè? Niet duur ook. Iets van 150 euro en je heb er een flink stuk vlees aan. Hildo's diepvriezer is niet groot genoeg.

 

Overzicht van Hildo's gazon. Wellustig groeiend groen gras. Een verkoelende weldaad aan Hildo's blote voeten in de zomer.

 

Hildo's Oprit. Ruim bemeten want van moeilijk heen en weer manoeuvreren houdt Hildo niet. Een S Klasse heeft ruimte nodig, en dat is er gelukkig in overvloed!

 

Wat is het leven heerlijk! Dat Hildo nogal zuur kijkt is een speling van het licht, dat gebeurt Hildo regelmatig zegt hij, gewoon een kwestie van pech.

 

En je blijft maar kijken hè? Hier bijvoorbeeld het uitzicht schuin naar achter. Kan het nog mooier?

 

Vanuit het weiland. De speling van het licht tart de staafjes in Hildo's ogen. Is dit een droom of werkelijkheid?

 

Hebbie wat voor mij? Beeeh!

 

Hildo heeft ook een barbecue, net als iedereen! Meestal voor in de tuin. En Hildo steekt 'm direct aan als het lekker weer is. Want wat is nu smakelijker dan buiten eten in de vrije natuur?

 

En kijk eens aan. Heerlijk sappig broodje hamburger. Zo krijg je ze echt niet in de snackbar hoor!

 

Hildo heeft ook een vuurkorf gekocht. Mooi hè? En vooral gezellig natuurlijk. Gelukkig heeft Hildo ook een compressor en met wat lucht erbij krijg je het een stuk beter aan, vooral als het hout wat vochtig is. Niet te dichtbij want met 8 bar erop blaas je de hele toestand zo de vuurkorf uit natuurlijk. Die vervelende buren waren er ook al weer, snappen blijkbaar niets van gezelligheid. Hildo heeft ze weer uit z'n tuin gezet. Hildo staat toch ook niet te emmeren over een paar wolkjes als zij hun vuurkorf aansteken? Nou dan.

 

En zo moet het zijn. Zittend in een zeer comfortabele plastic tuinstoel met een goed glas wijn, starend in de vlammen. Hildo krijgt al een beetje het Engelse Landhuis gevoel.

 

Vuil hoort in de container. Soms past het niet allemaal, bijvoorbeeld als Hildo even in zijn huisje aan het opruimen geweest is. Gelukkig heeft Hildo een geheim wapen... Valt ook u de overeenkomst met John Cleese op?

 

 

 HOME    Page 1    Page 2    Page 3 

Hildo's tuin achter het huis. Prima plekje om te zitten in de zomer. Jammer dat het hoveniersbedrijfje dat de buurman ingehuurd had per ongeluk al Hildo's bomen omgekapt heeft. Geeft niks, met een parasol zit je ook in de schaduw en nu heb je een beter uitzicht op het weiland met daarin de schaapjes.

 

De zijkant van Hildo's huis onthuld een weelderig groeiende natuur. Met name op de grond ligt een florissant tapijt van hanepoot die het bijzonder goed doet. Oh wat is dat mooi groen, verzucht Hildo.

 

Hier Hildo's kruisbessenbos. Geeft in het midden van de zomer altijd heerlijk sappige bessen. Binnenkort wil Hildo eens echte kruisbessenjam maken. Dat is hartstikke lekker en gezond want Hildo's moeder maakte die ook altijd. Het is zelfs hetzelfde bosje dus de jam kan moeilijk anders smaken dan beregoed!

 

Hildo bezig om de tuin om te spitten. Was al een paar jaar niet gebeurd dus het werd tijd. Je wil natuurlijk wel sociaal geaccepteerd blijven in de buurt.

 

En wat vind Hildo in de grond tijdens het spitten? Een pad. Die overwinteren blijkbaar in de grond. Het beestje heeft mazzel gehad dat Hildo 'm met zijn schep niet doormidden geprikt heeft. Gelukkig is Hildo een dierenliefhebber en is gelijk gestopt met de tuin omspitten. Hij wacht wel tot het beest vanzelf vertrokken is en heeft hem eerst weer netjes toegedekt.

 

Hildo heeft groene vingers. Hij plant bloembollen, eigenlijk uien, maar als ze eenmaal groot gegroeid zijn zien ze er fantastisch uit met een hele mooie ronde bloem. Let maar eens op.

 

Vanuit het weiland de achterzijde van Hildo's vrijstaande woonboerderij. Tjonge, wat een mooi slank en sierlijk silhouet zeg.

 

Tuurlijk heb Hildo wat. Dit is het eerste schaap, lammetje eigenlijk, wat zich laat voeren sinds jaren. Waarschijnlijk met de fles grootgebracht, hoewel moeder schaap, op de achtergrond, wel aanwezig is. Over het algemeen zijn ze direct weg zodra je wat dichterbij komt, maar deze kon er geen genoeg van krijgen. Net of ie zelf geen gras genoeg heeft aan z'n eigen kant, maar wat aandacht is ook leuk natuurlijk. Ruk, smak, slik, ruk, smak, slik, etc.

 

De constructie met een deksel raadt Hildo iedereen aan. Gewoon lekker laten roken en niet teveel aanzitten. Alleen dan lukt het om de echte authentieke barbecuesmaak te krijgen. Als buren beginnen te zeuren, gewoon wegsturen.

 

Alles is te barbecuen. Ook een diepvriesloempia doet het uitstekend op Hildo's barbecue. Krokant laagje, heerlijk!

 

Later op de avond wordt de sfeer alleen nog maar beter, want dan komen de vlammen beter tot hun recht. Gezellig hè? Hildo is heel gelukkig met zijn vuurkorf.

 

De plaatsing van een parasol, Hildo heeft hem al heeel wat jaartjes, tilt de ambiance naar een nog hoger plan. Binnenkort denkt Hildo een nieuwe aan te schaffen gezien de leeftijd van het huidige exemplaar, maar op dit moment voldoet de parasol nog uitstekend.