Hildo's GTA San Andreas
Legaal asociaal doorontwikkeld

 HOME     GTA Vice City    GTA San Andreas    Nascar 2002    Racedriver Grid 2007  

 Second Life    Kleine online spelletjes

 

GTA oftewel Grand Theft Auto, versie San Andreas, is de nieuwste uitvoering van GTA.

Heeft Hildo natuurlijk gelijk gekocht toen het eindelijk uitkwam voor de PC, maar is het het geld waard?

 

Eerste indruk

Whooaa! Groot spel zeg! Wordt geleverd op een DVD en de volledig installatie bedraagt iets van een 4.5 gigabyte. Fors. Wel mooi is het handboek en de poster (plattegrond) die je erbij krijgt. Volgens Hildo heb je wel een stevige computer nodig want bij Hildo loopt het beeld niet helemaal zo soepel als het volgens Hildo zou moeten. Een AMD Athlon 2000+ op XP, een GForce 4 MX440 video kaart met 64MB en 512MB DDR is wat Hildo op dit moment van schrijven heeft. De resolutie heeft Hildo staan op 800x600 met de visual effects op 'high'. Je wil wel wat kunnen zien natuurlijk. 

Om nu direct een nieuwe videokaart en meer geheugen op te halen gaat Hildo te ver. Eerst zo maar even aankijken, het spel is in ieder geval speelbaar.

 

 

Eerste spel indrukken

Het moet Hildo van het hart... Het spel valt in eerste instantie een beetje tegen in vergelijking met Vice City. In San Andreas zijn de graphics wel wat beter, er is veel meer te doen en de stad (en omgeving met platteland, bossen etc) is uiteraard veel groter en je bent verdwaald voor je het weet. Maar de spelbesturing vindt Hildo een stuk minder en dat is vervelend want je hebt er uiteraard continue mee te maken. Met name de bediening van het poppetje is lastiger geworden. Ook bij het in en uitstappen van auto's hebben de makers van San Andreas gemeend de speler een mooie 'camerazwaai' te moeten geven. Lijkt 1x leuk maar daarna is het alleen traag en maakt het overzicht wat je hebt op de omgeving onduidelijker, je moet eerst wachten tot de camera de uiteindelijke 'speelstand' ingenomen heeft. In en uitstappen, het poppetje (C.J.) reageert stukken langzamer omdat je staat te wachten tot de camera uiteindelijk de goede stand heeft aangenomen. Uitermate vervelend want in de 'heat of the moment' telt natuurlijk ieder fractie van een seconde! Eveneens met het schieten is het er niet overzichtelijker op geworden. Soms zit zelfs het hoofd van het poppetje in de weg en kun je niet zien waar het doel staat. Je moet bij het schieten tevens de 'delete' knop ingedrukt houden omdat je anders het vizier niet ziet en het poppetje moet ook eerst de goede richting uitgestuurd worden. Zomaar alleen met de muis jezelf omdraaien en achter je schieten kan niet. Waarom nou toch? De besturing van auto's en motorfietsen is lastiger omdat wanneer je bij het wegrijden direct een bocht maakt, je niet kunt zien waar het voertuig heenrijdt en of er eventuele tegenliggers aankomen. Ook als je een stuk achteruit gereden hebt en daarna weer vooruit rijdt kun je eerst niet zien waar je heengaat. Dat heeft niets met opletten te maken... je kunt gewoon de eerste 2 tot 3 seconden niks zien!

Steeds weer door die verrekte slome artistieke camerazwaai. Getverderrie zeg. Erg vervelend vindt Hildo.

Ontslaan die designers!

Evengoed, Hildo laat zich door de sukkelige artistieke ontwerpers van San Andreas niet uit het veld slaan en zal het spel spelen tot het bittere eind! Misschien went het wel...

 

De dames van lichte zeden zien er alvast een stuk smakelijker uit!

 

Wel mooi

Er is heel veel van alles. Je moet trainen in een sportschool om sterk en fit te worden. Hildo ziet er intussen, in het spel, al een beetje uit als bodybuilder. Eten is ook noodzakelijk, anders ga je dood. Je kunt je haar laten doen bij de kapper, en tattoo's laten zetten bij de tattoo zaak. Winkelen voor hippe kleding kan ook, moet zelfs anders ben je 'niet sociaal geaccepteerd'. Dit is iets wat Hildo niet aanspreekt, en wat dat betreft had de kapperszaak dus niet gehoeven. Het hele 'streetgang' gebeuren met de homeboys en radio's vol rap en hiphop muziek is nogal ver van Hildo's bed, en het is jammer dat er voor deze set-up gekozen is. Zoals eerder gezegd, de omgeving is zeer uitgebreid en mooi weergegeven. Bossen, bergen, bruggen, water, het is er allemaal in overvloed. Verdwalen is geen probleem. Gelukkig kun je ook in San Andreas snel de virtuele kaart erbij pakken. het is tevens mogelijk om een rood kruisje op de kaart te zetten die je blijft zien in je 'radarscherm'. Maakt de oriŽntatie een stuk makkelijker omdat je met het door jezelf gemerkte punt sneller terugvindt. Zwemmen kan het poppetje nu ook, en dat scheelt een hoop ergernis mocht je onverhoopt te water raken.

Kortom, San Andreas is even wennen, het heeft zwakke punten de Vice City niet had. maar het is de aanschaf wel waard, aldus Hildo.

Na een poosje

Hildo heeft het enthousiasme voor dit spel een beetje verloren. Het gaat uiteindelijk toch niet zo lekker en het moet hem van het hart dat qua speelgenot GTA Vice City toch veel lekkerder is. Misschien dat ķ er anders over denkt maar Hildo zegt: Jammer, San Andreas had beter gekund.

 

Hildo's Stats.

Stats (statisieken) horen bij Grand Theft Auto als poedersuiker bij een oliebol.

Geen grootspraak maar de pure feiten! Hier beneden zie u hoever Hildo is gevorderd in de, voor hem, soms bizarre stats.

Niet zo indrukwekkend eigenlijk..

 

-------------------------------------------------------------------
GRAND THEFT AUTO SAN ANDREAS STATS
-------------------------------------------------------------------
 
DATE: 07/09/05
LAST MISSION PASSED:
HOME INVASION
Criminal rating: Pee-Wee (582)
 
PLAYER
Fat
0%
Stamina
100%
Total respect
9%
Lung capacity
0%
Sex appeal
20%
Muscle
57%
Driving skill
18%
Flying skill
0%
Bike skill
23%
Cycling skill
55%
Armor
22
Times drowned
0
Number of hospital visits
12
Number of prostitutes visited
5
Number of meals eaten
51
Luck
0
MONEY

 

 HOME     GTA Vice City    GTA San Andreas    Nascar 2002    Racedriver Grid 2007  

 Second Life    Kleine online spelletjes